Με ελικόπτερο θα απομακρυνθούν αποκλεισμένοι κάτοικοι της ορεινής Ναυπακτίας
Αποκλεισμένοι από την Κυριακή παραμένουν, λόγω κατολισθήσεων, οι περίπου 50 κάτοικοι της κοινότητας Κλεπά στην ορεινή Ναυπακτία. Συνεργεία της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του δήμου Ναυπακτίας και της 6ης ΕΜΑΚ προσπαθούν να φτάσουν στο σημείο.
Αποκλεισμένοι από την Κυριακή παραμένουν, λόγω κατολισθήσεων, οι περίπου 50 κάτοικοι της κοινότητας Κλεπά στην ορεινή Ναυπακτία.
Συνεργεία της περιφέρειαςΔυτικής Ελλάδας, του δήμου Ναυπακτίας και της 6ης ΕΜΑΚ προσπαθούν να φτάσουν στο σημείο.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, αναμένεται ελικόπτερο στην Ναύπακτο στο οποίο θα επιβιβασθεί γεωλόγος της περιφέρειας, ώστε να μπορέσει να φθάσει στην Κλεπά και να κάνει μία πρώτη εκτίμηση του γεωλογικού φαινομένου.
Παράλληλα, στο ελικόπτερο θα επιβιβασθούν κάτοικοι της Κλεπάς που χρήζουν άμεσης βοήθειας, ώστε να μεταφερθούν στην Ναύπακτο.
Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, η επικοινωνία με τους κατοίκους είναι πολύ δύσκολη, διότι έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση και λειτουργεί μόνο ένα κινητό τηλέφωνο.
«Προσπαθούμε να φθάσουμε στην Κλεπά από τρία διαφορετικά σημεία» αναφέρει ο περιφερειάρχης, «αφού οι κατολισθήσεις έχουν δημιουργήσει σημαντικό πρόβλημα».
Όσον αφορά στην κατάσταση που επικρατεί στην κοινότητα, βρίσκεται σε εξέλιξη το κατολισθητικό φαινόμενο, το οποίο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, χαρακτηρίζεται ως επικίνδυνο.
Στο μεταξύ, συνεχίζονται τα προβλήματα στην Αιτωλοακαρνανία, κυρίως λόγω των κατολισθήσεων από τις συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις.
Ειδικότερα, στις δημοτικές ενότητες Πλατάνου, Αποδοτίας και Πυλλήνης του δήμου Ναυπακτίας, παραμένουν αποκλεισμένες 14 κοινότητες, ενώ στον δήμο Θέρμου, η οδική πρόσβαση προς τις τοπικές κοινότητες, γίνεται μόνο από παρακαμπτήριους δρόμους.
Επίσης, σοβαρά προβλήματα υπάρχουν στον κάμπο Στράνωμα, αφού λόγω της υπερχείλισης του Ευήνου ποταμού έχουν πλημμυρίσει ο κάμπος και αγροκτήματα, χωρίς όμως να κινδυνεύουν ζωές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κρις Τζένερ: «Οι ενέσεις αδυνατίσματος με αρρώστησαν»
- Κατασκευάζεται το νέο υπόγειο πάρκινγκ στο Δήμο Νέας Ιωνίας
- Δείκτης Αντίληψης Δημοκρατίας: «Βουτιά» στο -16% έκαναν οι ΗΠΑ στη δεύτερη θητεία Τραμπ
- Ο ΟΠΕΚΕΠΕ και τα «γαλάζια» ρουσφέτια στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης
- Ο Ρονάλντο απάντησε με το 100ο του γκολ στα «Μέσι, Μέσι» της αντίπαλης εξέδρας (vids)
- «Οι Αθώοι»: Ανατροπές στο αποψινό επεισόδιο στο MEGA
- Δομοκός: Θρίλερ με τη σορό άνδρα που βρέθηκε σε αυτοκίνητο – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία
- Φως στο Τούνελ: Στο προσκήνιο τρεις υποθέσεις που συγκλονίζουν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 08.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/greg-rakozy-oMpAz-DN-9I-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442