Το CineDoc παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ της Erlend E. Mo από τη Δανία, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών. Ένα ντοκιμαντέρ που έρχεται να μας προβληματίσει σχετικά με το πώς αντιμετωπίζεται το σύνδρομο υπερκινητικότητας στην εκπαίδευση σήμερα. Παρακολουθούμε επί έναν ολόκληρο χρόνο τον εναλλακτικό τρόπο εκπαίδευσης τριών υπερκινητικών παιδιών στη Δανία, σε ένα μοναδικό στον πλανήτη πρότυπο δημοτικό […]
Το CineDoc παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ της Erlend E. Mo από τη Δανία, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.
Ένα ντοκιμαντέρ που έρχεται να μας προβληματίσει σχετικά με το πώς αντιμετωπίζεται το σύνδρομο υπερκινητικότητας στην εκπαίδευση σήμερα.
Παρακολουθούμε επί έναν ολόκληρο χρόνο τον εναλλακτικό τρόπο εκπαίδευσης τριών υπερκινητικών παιδιών στη Δανία, σε ένα μοναδικό στον πλανήτη πρότυπο δημοτικό σχολείο.
Οι δάσκαλοι και οι γονείς των παιδιών αποφασίζουν να συμμετάσχουν σε μια εναλλακτική θεραπευτική προσέγγιση που επιδιώκει να βελτιώσει την κατάσταση των παιδιών μέσα από την ειδική εκπαίδευση και χωρίς τη χρήση φαρμάκων.
Η ταινία καταγράφει στο σχολείο και στο σπίτι την πορεία των παιδιών όλο αυτό το διάστημα και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.
Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Δανίας, σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σωματείο Ατόμων με ΔΕΠΥ και το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης https://www.childrensartmuseum.gr
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.