ΣΥΡΙΖΑ: «Ξημέρωσε» η ΚΕ για τις λίστες, οι εντός και οι κομμένοι
Μαραθώνια ήταν η συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων, καθώς οι εργασίες ολοκληρώθηκαν τα ξημερώματα. Πολλές από τις υποψηφιότητες που θεωρούνταν σίγουρες κόπηκαν από τις νομαρχιακές επιτροπές του κόμματος. Γρίφος παραμένει ο επικεφαλής του Επικρατείας, με την Κουμουνδούρου να προϊδεάζει για όνομα-έκπληξη.
Μαραθώνια ήταν η συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων, καθώς οι εργασίες ολοκληρώθηκαν τα ξημερώματα. Πολλές από τις υποψηφιότητες που θεωρούνταν σίγουρες κόπηκαν από τις νομαρχιακές επιτροπές του κόμματος. Γρίφος παραμένει ο επικεφαλής του Επικρατείας, με την Κουμουνδούρου να προϊδεάζει για όνομα-έκπληξη.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της υποψηφιότητας της Ραχήλ Μακρή, που κόπηκε από τη Νομαρχιακή Κοζάνης με αποτέλεσμα η Κουμουνδούρου να της προτείνει να είναι υποψήφια στη μονοεδρική των Γρεβενών. Η κ. Μακρή αρνήθηκε την πρόταση και το θέμα της συμμετοχής της στα ψηφοδέλτια παραμένει ανοιχτό.
Επίσης, όπως αναφέρουν τα Νέα, η Νομαρχιακή Σερρών έκοψε την υποψηφιότητα του Μάρκου Μπόλαρη.
Γρίφος παραμένει ο επικεφαλής του Επικρατείας, με την Κουμουνδούρου να προϊδεάζει για όνομα-έκπληξη και να διευκρινίζει ότι ο Γιάννης Δραγασάκης -του οποίου το όνομα ακουγόταν για την πρώτη θέση- θα είναι υποψήφιος στη Β’ Αθήνας.
Εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα λάβει ο Πάνος Σκουρλέτης, ενώ ο Γιάννης Μηλιός και ο Γιάννης Τσιρώνης των Οικολόγων Πράσινων θα ενταχθούν σε τιμητική θέση. Έντονα συζητείται και το όνομα του Ηλία Λιβάνη, γιου του εκδότη και στενού συνεργάτη του Ανδρέα Παπανδρέου, Αντώνη Λιβάνη.
Ο Θόδωρος Παραστατίδης εντάσσεται στα ψηφοδέλτια και θα είναι υποψήφιος ή στο Κιλκίς ή στη Β’ Θεσσαλονίκης, ενώ ο Οδυσσέας Βουδούρης της ίδιας κίνησης κατεβαίνει στη Β’ Αθηνών.
Από τους συνεργαζόμενους της Αριστερής Προοπτικής θα είναι υποψήφιος στην Β’ Αθηνών ο Ανδρέας Νεφελούδης. Στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι υποψήφιοι συνολικά 22 εκπρόσωποι των Οικολόγων Πρασίνων, με τον Μιχάλη Τρεμόπουλο να κατεβαίνει πιθανότατα στην Α’ Θεσσαλονίκης.
Όσον αφορά στη Β’ Αθηνών, το ψηφοδέλτιο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα ονόματα των Παναγιώτη Κουρουμπλή, Νίκου Παππά, Δημήτρη Βίτσα, Κώστα Πουλάκη, Δημήτρη Στρατούλη, Σόφης Παπαδόγιαννη, Νάντιας Βαλαβάνη, Κώστα Ησυχου, Θεανώς Φωτίου, Γιάννη Τόλιου, Αννέτας Καββαδία, Νίκου Ξυδάκη.
Στην Α’ Αθηνών θα είναι υποψήφιοι, πλην του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ενδέχεται να επιλέξει και το Ηράκλειο ή τη Β’ Αθηνών, οι Νίκος Βούτσης, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Μαρία Μπόλαρη, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Νίκος Φίλης.
Τέλος, στην Περιφέρεια Αττικής βάζουν υποψηφιότητα οι Γιώργος Πάντζας, Αλέξης Μητρόπουλος, Αλέκος Καλύβης, Νάσος Αθανασίου, Πάνος Σκουρολιάκος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γεμάτες με τοξικές στρατιωτικές βάσεις οι ΗΠΑ – Χιλιάδες στρατιωτικοί μολυσμένοι
- Στρατιωτικές δαπάνες: η νέα πραγματικότητα της ΕΕ
- Η Σίλικον Βάλλεϋ πίσω από τα επεκτατικά σχέδια του Τραμπ στη Γροιλανδία;
- Η Richemont «λάμπει» ξανά με εκτόξευση των πωλήσεων από Cartier και Van Cleef
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)
























![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)






























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442