Γαλλική πόλη ξηλώνει τα παγκάκια για να μην κοιμούνται οι άστεγοι
Μετά τη σφοδρή πολεμική που ξέσπασε την παραμονή των Χριστουγέννων εξαιτίας της κίνησης της γαλλικής πόλης Ανγκουλέμ να περιφράξει τα παγκάκια κοντά σε δημόσια έκθεση για να απωθήσει τους αστέγους, η πόλη Περπινιάν στη νότια Γαλλία μπαίνει τώρα στο στόχαστρο επικρίσεων καθώς η δημοτική αρχή ξήλωσε τα περισσότερα παγκάκια που υπήρχαν σε δημόσιους χώρους προκειμένου να εμποδίσει τους αστέγους να κοιμούνται σε αυτά.
Μετά τη σφοδρή πολεμική που ξέσπασε την παραμονή των Χριστουγέννων εξαιτίας της κίνησης της γαλλικής πόλης Ανγκουλέμ να περιφράξει τα παγκάκια κοντά σε δημόσια έκθεση για να απωθήσει τους αστέγους, η πόλη Περπινιάν στη νότια Γαλλία μπαίνει τώρα στο στόχαστρο επικρίσεων καθώς η δημοτική αρχή ξήλωσε τα περισσότερα παγκάκια που υπήρχαν σε δημόσιους χώρους προκειμένου να εμποδίσει τους αστέγους να κοιμούνται σε αυτά.
«Υπήρχαν ήδη λίγα παγκάκια στο Περπινιάν, όμως τους τελευταίους μήνες, πολλές δεκάδες παγκάκια ξηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας» δήλωσε Μαρκ Μεγιέ, πρόεδρος της Frene 66, του τοπικού παραρτήματος της περιβαλλοντικής οργάνωσης France Nature Environnement.
Στο Ανγκουλέμ (δυτικά), η τοποθέτηση περιφράξεων, την παραμονή των Χριστουγέννων, στα παγκάκια που βρίσκονταν μπροστά από εμπορική έκθεση προκέλεσε πολεμική στα κοινωνικά δίκτυα και σύγκρουση μεταξύ στελεχών πολιτικών κομμάτων.
Μερίδα πολιτικών χαιρέτισε την ενέργεια ως απάντηση στην «αντικοινωνική συμπεριφορά και την επιθετική επαιτεία», ενώ από την άλλη πλευρά πολλοί πολιτικοί καταδίκασαν την ενέργεια χαρακτηρίζοντάς τη μια ντροπιαστική ενέργεια και ένδειξη προκατάληψης σε βάρος των αστέγων.
Οι περιφράξεις αποσύρθηκαν «προσωρινά» την 26η Δεκεμβρίου.
Ο αντιδήμαρχος που ανήκει στο δεξιό κόμμα Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP) του Περπινιάν, επικεφαλής του πολεοδομικού και χωροταξικού σχεδιασμού, Πιερ Παρά, όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο επιβεβαίωσε ότι η δημοτική αρχή είχε «ξηλώσει 5 ή 6 παγκάκια».
«Οι περίοικοι είχαν καταγγείλει περιστατικά παρενοχλήσεων κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα οποία είχαν διαπραχθεί από ανθρώπους κάθε είδους κοινωνικής προέλευσης και όχι μόνο άστεγους» δικαιολογήθηκε.
Η δημοτική αρχή «θα αντικαταστήσει χωρίς αμφιβολία τα παγκάκια με τις τέσσερις θέσεις που ξήλωσε από παγκάκια μίας θέσης, όπου μπορούμε να ξεκουραστούμε κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά δεν επιτρέπουν σε πολλούς να κάτσουν ο ένας πάνω στον άλλο, ούτε να ξαπλώσουν» είπε ο ίδιος.
«Εάν δε βλέπουμε πλέον τους φτωχούς, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει πλέον φτώχεια» ήταν η απάντηση του Μαρκ Μεγιέ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Τα ακίνητα αποκτούν μοναδική ταυτότητα
- Βουνό οι υποχρεώσεις για φορολογούμενους και ασφαλισμένους
- Ντιν Μάρτιν: Ο «Βασιλιάς του Κουλ» που έντυσε τον χειμώνα με τη φωνή του
- Γιατί αυξάνονται κατακόρυφα οι ανήλικοι κρατούμενοι
- Μην το κρατάς μέσα σου: Το βρίσιμο μπορεί να σου «φτιάξει» τη συγκέντρωση και τη παραγωγικότητα;
- Γιατί το στυλ δεν είναι πανάκεια – Και η Μπριζίτ Μπαρντό είναι το ιδανικό παράδειγμα
- Αγροτικές κινητοποιήσεις: Πρωτοχρονιά στα μπλόκα για τους αγρότες, με ανοιχτούς δρόμους – «Ποντάρει» στο ρήγμα η κυβέρνηση
- Μπανγκλαντές: Πέθανε η Χαλέντα Ζία πρώτη γυναίκα που έγινε πρωθυπουργός της χώρας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 30.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/michael-chere-PV8dauzbvtA-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442