Σόιμπλε: Το επόμενο βήμα εξαρτάται από την ολοκλήρωση του προγράμματος
Με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συναντήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Βερολίνο ο υπουργός Εξωτερικών, Ευ.Βενιζέλος. Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε ότι οι εταίροι θα συνεχίσουν να βοηθούν την Ελλάδα, ξεκαθαρίζοντας ότι όλα εξαρτώνται από την επιτυχημένη ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος με την τρόικα.
Με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συναντήθηκε στο Βερολίνο ο υπουργός Εξωτερικών, Ευ.Βενιζέλος
Όπως αναφέρει το Βήμα, ο κ. Σόιμπλε επεφύλαξε πολύ θερμή υποδοχή στον υπουργό Εξωτερικών, ενώ στις δηλώσεις του πριν από τη συνάντηση είπε: «χαίρομαι παρά πολύ για την επίσκεψη του έλληνα υπουργού. Έχουμε κάνει πολλούς αγώνες και αναπτύξει μια πολύ φιλική σχέση αν και κατά τη διάρκεια της κρίσης έπρεπε να συζητήσουμε δύσκολα θέματα.
» Η Ελλάδα έχει περάσει από μια φάση δύσκολων ετών, όμως ήταν επιτυχημένα χρόνια. Οι μεταρρυθμίσεις έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο και η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από όσο θα πίστευαν ορισμένοι.
» Ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων ήταν επιτυχημένος. Η Ελλάδα υπέβαλε αίτηση για παράταση του προγράμματος κατά 2 μήνες. Την ερχόμενη εβδομάδα η γερμανική κυβέρνηση θα φέρει το θέμα για ψήφιση στη γερμανική Βουλή.
» Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος με την τρόικα θα δοθεί μια προληπτική γραμμή πίστωσης αλλά ακριβώς μετά την ολοκλήρωση που είναι πολύ ενθαρρυντική για όλους. Οι εταίροι θα συνεχίσουν να βοηθούν την Ελλάδα».
Ο κ. Βενιζέλος απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών είπε: «Ευχαριστώ τον φίλο και συνάδελφο κ. Σόιμπλε. Μας συνδέει παλιά και ειλικρινή φιλία. Περάσαμε δύσκολες στιγμές για την αντιμετώπιση της κρίσης. Ο κ. Σόιμπλε είναι σε θέση να κατανοήσει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον τις θυσίες που έκανε ο ελληνικός λαός τα τελευταία πέντε χρόνια.
» Είναι παράγοντας-«κλειδί» στο Eurogroup. Η ελληνική οικονομία χάρη στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και στις προσπάθειες του ελληνικού λαού βρίσκεται σε διαφορετική θέση.»
Οι συναντήσεις της Πέμπτης
Την Πέμπτη, ο κ. Βενιζέλος θα έχει συναντήσεις με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και τον γερμανό ομόλογό του Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ, με τον οποίον θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη τύπου, στις 16:30.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νικολά Σαρκοζί: Μαρτυρία σε fast forward
- Μπρουνέλο Κουτσινέλι: Αστέρες του Χόλιγουντ τίμησαν τον Ιταλό μεγιστάνα της μόδας
- Απόδραση: Η επιστήμη ξέρει με ποιον είναι καλύτερο να πας ένα ταξίδι
- Περισσότερα από 6.000 ιατρικά λάθη κάθε χρόνο
- Η Μάιλι Σάιρους δήλωσε ότι το δαχτυλίδι των αρραβώνων της ήταν «προσφορά Black Friday»
- Κυβέρνηση: Οι τρεις καυτοί φάκελοι που θα ανοίξουν μετά τις κάλπες
- Δημογραφικό: Ζητούνται εργασίες «φιλικές για ηλικιωμένους» – Η άνοδος των age friendly jobs
- «Διαίρει και βασίλευε» – Ο Πούτιν, η Ευρώπη και το «δόγμα Τραμπ»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)








































![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)

















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442