Έκκληση για βοήθεια-μαμούθ για τη Συρία απηύθυνε ο ΟΗΕ
Τα Ηνωμένα Έθνη απηύθυναν έκκληση για βοήθεια ύψους 16,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τις ανθρωπιστικές τους επιχειρήσεις το 2015. Από αυτά, τα 7,2 δισεκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν για να δοθεί βοήθεια σε σύρους πρόσφυγες.
Τα Ηνωμένα Έθνη απηύθυναν έκκληση για βοήθεια ύψους 16,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τις ανθρωπιστικές τους επιχειρήσεις το 2015. Από αυτά, τα 7,2 δισεκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν για να δοθεί βοήθεια σε σύρους πρόσφυγες.
Πρόκειται για ποσό – ρεκόρ για το 2014. Η τελευταία έκκληση του οργανισμού αφορούσε το ποσό των 13 δισ. δολαρίων.
Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις προειδοποιούν ότι τους τελειώνουν τα χρήματα και ότι σύντομα δεν θα μπορούν να χρηματοδοτήσουν πολλές ανθρωπιστικές επιχειρήσεις. Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων προειδοποίησε ότι θα ανασταλεί η διάθεση τροφίμων από τον ΟΗΕ προς 1,7 εκατομμύρια σύρους πρόσφυγες.
Ο ΟΗΕ ζητά 2,8 δισ. δολάρια για να βοηθήσεις τους εσωτερικούς πρόσφυγες της Συρίας και άλλα 4,4 δισ. δολάρια για να βοηθήσει περισσότερους από 3.250.000 πρόσφυγες που έχουν καταφύγει σε γειτονικές χώρες.
Ο πόλεμος στην Ουκρανία, η επέκταση του Ισλαμικού Κράτους σε Ιράκ και Συρία και η εξάπλωση του Έμπολα έχουν αυξήσει τις ανάγκες σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η Βάλερι Έιμος, αξιωματούχος του ΟΗΕ αρμόδια για τις επιχειρήσεις αρωγής είπε σε δημοσιογράφους στη Γενεύη: «Είμαστε αντιμέτωποι με ανάγκες πρωτοφανούς επιπέδου».
Ο Κιούνγκ-ουά Κανγκ, αξιωματούχος του ΟΗΕ για τις επιχειρήσεις αρωγής είπε ότι περίπου 78 εκατομμύρια άτομα σε 22 χώρες θα χρειαστούν βοήθεια μέσα στο 2015. Πρόσθεσε ότι ο ΟΗΕ αναζητά νέες ιδέες για την συγκέντρωση χρημάτων.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας