Ο Παναθηναϊκός… γιόρτασε τον Πανιώνιο στην «ημέρα φιλάθλου»
Αήττητος σε 8 αγώνες παρέμεινε ο Παναθηναϊκός κάνοντας επίδειξη δύναμης στον αποδυναμωμένο φέτος Πανιώνιο, 92-61, στο ΟΑΚΑ, για την 9η αγωνιστική της Α1 ανδρών στο μπάσκετ. Αυτή ήταν η 7η ήττα της ομάδας της Νέας Σμύρνης σε 9 αγώνες.
Αήττητος σε 8 αγώνες παρέμεινε ο Παναθηναϊκός κάνοντας επίδειξη δύναμης στον αποδυναμωμένο φέτος Πανιώνιο, 92-61, στο ΟΑΚΑ, για την 9η αγωνιστική της Α1 ανδρών στο μπάσκετ. Αυτή ήταν η 7η ήττα της ομάδας της Νέας Σμύρνης σε 9 αγώνες.
Πρώτος σκόρερ των «πρασίνων» ο Τζέιμς Γκιστ με 19 πόντους, ενώ μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του με την πράσινη φανέλα πραγματοποίησε ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς πετυχαίνοντας 18 πόντους και μαζεύοντας 7 ριμπάουντ. Από τον Πανιώνιο ο μόνος παίκτης που σημείωσε διψήφιο νούμερο πόντων ήταν ο Τόνι Γουντς με 12.
Τεράστια η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, έστω κι αν οι «πράσινοι» αγωνίστηκαν χωρίς Μπατίστα και Μαυροκεφαλίδη, όπως αποδεικνύουν και οι 18 ασίστ των γηπεδούχων στα πρώτα 30 λεπτά. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης μοίρασε 5 τελικές πάσες και από 4 οι Φώτσης, Παππάς. Μετά το 30-18 στο 10΄, ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με 49-33 στο ημίχρονο, με τους «κυανέρυθρους» να μην μπορούν ν’ ακολουθήσουν.
Με νταμπλ σκορ στην 3η περίοδο 28-14, οι παίκτες του Ιβάνοβιτς έβγαλαν στον Πανιώνιο το… μένος τους για την ήττα από τη Φενερμπαχτσέ Ούλκερ, ξεφεύγοντας με 77-47. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι δύο προπονητές έδωσαν χρόνο στους μικρότερους για το τελικό 92-61.
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Σοκ προκαλεί το περιστατικό που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα στο Εκουαδόρ, όταν άγνωστοι εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον διαιτητή.