Μικρή «ανάσα» από το κρύο, νέα πτώση θερμοκρασίας από τη Δευτέρα
Βελτιώνεται από σήμερα, Παρασκευή, ο καιρός σε όλη τη χώρα, με τον υδράργυρο να ανεβαίνει σταδιακά μέχρι την Κυριακή. Νέα πτώση θερμοκρασίας αναμένεται από τη Δευτέρα, με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά.
Βελτιώνεται από σήμερα, Παρασκευή, ο καιρός σε όλη τη χώρα, με τον υδράργυρο να ανεβαίνει σταδιακά μέχρι την Κυριακή. Νέα πτώση θερμοκρασίας αναμένεται από τη Δευτέρα, με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά.
Πιο συγκεκριμένα, για σήμερα, Παρασκευή, προβλέπεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα. Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα βόρεια.
Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες, στα δυτικά και νότια τις πρωινές ώρες. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Σε μικρή άνοδο θα βρίσκεται η θερμοκρασία και αύριο, Σάββατο σε όλη τη χώρα. Μόνο από το απόγευμα στα δυτικά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα ανατολικά ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες, ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 3 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο 6 μποφόρ.
Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Κυριακή. Τοπικές βροχές αναμένονται στα βόρεια και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 4-6 μποφόρ
στα βορειοανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Μικρή πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί από τη Δευτέρα σε όλη τη χώρα, ενώ από το απόγευμα θα εκδηλωθούν καταιγίδες στα δυτικά και από το βράδυ ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στα πελάγη 6- 7 μποφόρ
Την Τρίτη και την Τετάρτη θα πέσει κι άλλο ο υδράργυρος, ενώ αναμένονται χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά και ασθενείς βροχές στην υπόλοιπη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 4-6 μποφόρ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καιρός: Τετραήμερο ουκρανικό ψύχος θα σαρώσει τη χώρα – Η εξέλιξη των χιονοπτώσεων ανά περιοχή
- Εϊναι οι πιπεριές «ασπίδα» για το ανοσοποιητικό μας;
- Ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη – Η «Ιθάκη» βάζει σε κίνηση Ανδρουλάκη και Φάμελλο
- Λειψυδρία: Ελπιδοφόρα σημάδια από τον Μόρνο μετά τις αυξημένες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις
- «Τρέλα» η μεταφορά της Ταπισερί της Μπαγιέ για τον Ντέιβιντ Χόκνεϊ
- Τσακωμός: Τέσσερις τρόποι για να τον αποφύγεις στη σχέση
- Η μείωση φόρων αντισταθμίζει στις ΗΠΑ τα οφέλη από τους δασμούς
- Φοινικούντα: «Αν βρουν πάνω σου το όπλο ή σε σπίτι, αμάξι, τελείωσε το παραμύθι»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)


















































![Η Σέινμπαουμ ζήτησε από τις ΗΠΑ να μειώσουν την ζήτηση ναρκωτικών ανάμεσα στους νέους [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/sheinbaum321-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442