Tεστ παρθενίας για τις υποψήφιες στην αστυνομία της Ινδονησίας
Αλγεινή εντύπωση προκαλούν αναφορές νεαρών γυναικών από την Ινδονησία που έδιναν εξετάσεις για να μπουν στην αστυνομία: Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, όπως αναφέρουν στην Ηuman Rights Watch, υποβλήθηκαν σε τεστ παρθενίας για να διαπιστωθεί το «ήθος» τους. Αν και η εξέταση δεν είναι απαραίτητα τμήμα της διαδικασίας επιλογής των υποψηφίων, η αναφορά δείχνει ότι σε κάποιες περιπτώσεις συνεχίζει να εφαρμόζεται.
Αλγεινή εντύπωση προκαλούν αναφορές νεαρών γυναικών από την Ινδονησία που έδιναν εξετάσεις για να μπουν στην αστυνομία: Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, όπως αναφέρουν στην Ηuman Rights Watch (HRW), υποβλήθηκαν σε τεστ παρθενίας για να διαπιστωθεί το «ήθος» τους.
Αν και η εξέταση δεν είναι απαραίτητα τμήμα της διαδικασίας επιλογής των υποψηφίων, η αναφορά δείχνει ότι σε κάποιες περιπτώσεις συνεχίζει να εφαρμόζεται.
Οι κοπέλες μιλούν για «μειωτική, προσβλητική και επώδυνη διαδικασία». Η εξέταση γίνεται με ψηλάφιση.
Στην επίσημη ιστοσελίδα της αστυνομίας, η παρθενία για τις γυναίκες υποψηφίους αναφέρεται ως προαπαιτούμενο. Παντρεμένες υποψήφιες, όπως και γενικά μεγαλύτερες των 22, αποκλείονται.
Δεν διευκρινίζεται εάν και πώς διαπιστώνεται η παρθενία των υποψηφίων. Στο παρελθόν, η διοίκηση της αστυνομίας είχε αναφέρει πως η πρακτική της εξέτασης είχε «εκλείψει».
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες που επικαλείται η HRW, η εφαρμογή της εξέτασης συνεχίζεται. Από τα περίπου 400.000 της αστυνομίας στη χώρα, οι γυναίκες αποτελούν το 3%, επίπεδο που η Τζακάρτα στοχεύει να αυξήσει στο 5%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θεσσαλονίκη: Κλήσεις σε 1.750 οδηγούς για παράνομο παρκάρισμα μπροστά σε κάδους – Πόσο είναι το πρόστιμο
- Μια αμήχανη κυβέρνηση παρακολουθεί την οικονομική κρίση να έρχεται χωρίς να κάνει τίποτα για αυτό
- Σέρρες: Θρίλερ με την εξαφάνιση του 44χρονου Σωτήρη – Αγνοείται από τον Ιανουάριο
- Παναθηναϊκός: Το κομβικό τάιμ-άουτ του Αταμάν που γύρισε το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα
- Τιμοτέ Σαλαμέ: «Ήμασταν μαζί τρία χρόνια, με παράτησε για τη Τζένερ» ισχυρίζεται πορνοστάρ
- Σκύλος: Με ποιον τρόπο μας του μαθαίνουμε να αντιδρά έντονα
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο μέλη σπείρας που ρήμαζαν καταστήματα και λήστευαν υπό την απειλή μαχαιριού
- Google Strikes Deals to Secure Data Center Power
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/keita-senoh-bbuXQShN3Go-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442