Έλληνας πολίτης νεκρός στο Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας
Έλληνας πολίτης, που καταγόταν από το χωριό Ραζντόλναγε του Ντονέτσκ, σκοτώθηκε κατά πληροφορίες από πυρά κοντά στο αεροδρόμιο της ελεγχόμενης από τους αυτονομιστές επαρχίας της ανατολικής Ουκρανίας. Ο 49χρονος, η οικογένεια του οποίου ζει στην Ελλάδα, είχε ενταχθεί στη ρωσόφωνη πολιτοφυλακή για να πολεμήσει κατά των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων.
Έλληνας πολίτης, που καταγόταν από το χωριό Ραζντόλναγε του Ντονέτσκ, σκοτώθηκε κατά πληροφορίες από πυρά κοντά στο αεροδρόμιο της ελεγχόμενης από τους αυτονομιστές επαρχίας της ανατολικής Ουκρανίας. Ο 49χρονος είχε ενταχθεί στη ρωσόφωνη πολιτοφυλακή για να πολεμήσει κατά των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων.
Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων στη Μόσχα, οι πληροφορίες για το θάνατό του είναι μέχρι στιγμής λιγοστές, αλλά έχουν διασταυρωθεί από πολλές τοπικές πηγές, οι οποίες μιλούν για επίθεση των ουκρανικών δυνάμεων με πυρά πυροβολικού εναντίον ρωσόφωνων πολιτοφυλάκων, μεταξύ των οποίων ήταν και ο ίδιος.
Ιστορικός ως προς τις σπουδές του, είχε βρεθεί στην περιοχή για να συμπαρασταθεί και να βοηθήσει την υπέργηρη μητέρα του, σχεδιάζοντας να την πάρει μαζί του στην Ελλάδα, όπου ζει η οικογένειά του, η σύζυγος και τα δύο του παιδιά, γιος και κόρη.
Πριν μερικούς μήνες είχε δηλώσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι αποφάσισε να εγκαταλείψει την ειρηνική ζωή του στην Αθήνα, να ενταχθεί στη ρωσόφωνη πολιτοφυλακή και να πολεμήσει κατά των δυνάμεων του Κιέβου.
«Δεν να μείνω αμέτοχος» είχε πει τότε αναφέροντας επίσης ότι συγκεντρώνει στοιχεία για τις «εγκληματικές», όπως τις χαρακτήρισε, «πράξεις των ουκρανικών δυνάμεων» και ότι σκόπευε αυτό το υλικό να το χρησιμοποιήσει ως βάση για μία μελλοντική έκδοση ή ένα ντοκιμαντέρ.
Σε επικοινωνία, που είχε το ΑΠΕ-ΜΠΕ με τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στη Μαριούπολη, Κ. Τσάκωνα, η εκεί ελληνική διπλωματική Αρχή δεν έχει προς το παρόν οποιαδήποτε πληροφορία για τον θάνατο του 49χρονου.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας