Ο πιο ακριβός υπολογιστής της Apple είναι πλέον ο Apple 1 (1976)
Επτακόσεις δεκαέξι χιλιάδες εξακόσια ενενήντα οκτώ ευρώ κόστισε στον πλειοδότη της δημοπρασίας του οίκου Bohnams ο Apple-1, ένας από τους πρώτους υπολογιστές που κατασκευάστηκε από τον Στίβεν Γουόζνιακ το 1976 στο γκαράζ του Στήβεν Τζομπς.
Επτακόσεις δεκαέξι χιλιάδες, εξακόσια ενενήντα οκτώ ευρώ κόστισε o Apple 1 στον πλειοδότη της δημοπρασίας Science History του οίκου Bohnams στην Νέα Υόρκη, ένας από τους πρώτους υπολογιστές Mac που κατασκευάστηκε από τον Στίβεν Γουόζνιακ το 1976 στο γκαράζ του Στήβεν Τζομπς (ή στο δωμάτιο της αδελφής του, σύμφωνα με τον οίκο).
O Apple 1 περιήλθε στην κατοχή του Μουσείου Henri Ford (που εδρεύει στην πόλη Dearborn στο Μίτσιγκαν των ΗΠΑ). Εκτός από την κεντρική πλακέτα, ο Apple 1 συνοδεύεται από ένα μόνιτορ της Sanyo, τροφοδοτικό σε ξύλινο κουτί, δύο υποδοχές για κασέτες καθώς και εκδόσεις από τους Cincinnati AppleSiders με το πρώτο τους newsletter με τίτλο «Poke-Apple» τον Φεβρουάριο του 1979 καθώς και μια μαγνητοφώνηση από την κεντρική ομιλία του Γουόσνιακ στο συνέδριο Applevention το 1980.
Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, ο Apple 1 είναι ο πρώτος προ-συναρμολογημένος προσωπικός υπολογιστής που πουλήθηκε ποτέ, και η κατασκευή του αποδίδεται στον ίδιο τον Γουόσνιακ όπως και 49 ακόμα Apple 1 που διατέθηκαν στο ByteShop του Paul Terrell το καλοκαίρι του 1976. O Terrell τους πούλησε αντί 666 δολαρίων έκαστο.
Το 2012 ο οίκος Sotheby’s δημοπράτησε έναν πλήρως λειτουργικό Apple 1 αντί 374.500 δολαρίων (296.578 ευρώ). O ίδιος οίκος είχε λίγο νωρίτερα αποκομίσει 1,6 εκατομμύρια δολάρια από την δημοπρασία του καταστατικού ίδρυσης της Apple, που έφερε τις υπογραφές των Στ.Τζομπς, Στ.Γουόσνιακ και Ρον Γουέιν.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας