Το πιο γλυκό τριήμερο της χρονιάς θα είναι αυτό από 14 έως και 16 Νοεμβρίου 2014 και αναμένεται να προσελκύσει όλους τους φίλους των γλυκών… πειρασμών που σίγουρα είναι χιλιάδες… Πιο συγκεκριμένα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο λαχταριστός κόσμος των γλυκών θα μας περιμένει για τρεις ημέρες στην Τεχνόπολις, στο Sweet Lab 2014 ή […]
Το πιο γλυκό τριήμερο της χρονιάς θα είναι αυτό από 14 έως και 16 Νοεμβρίου 2014 και αναμένεται να προσελκύσει όλους τους φίλους των γλυκών… πειρασμών που σίγουρα είναι χιλιάδες…
Πιο συγκεκριμένα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο λαχταριστός κόσμος των γλυκών θα μας περιμένει για τρεις ημέρες στην Τεχνόπολις, στο Sweet Lab 2014 ή αλλιώς την 1η Διεθνής Έκθεση Υψηλής Ζαχαροπλαστικής, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.
H διοργάνωση θα είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στην ζαχαροπλαστική και εμπνευστής της είναι ένας από τους κορυφαίους έλληνες ζαχαροπλάστες, o Στέλιος Παρλιάρος.
Στόχος του Sweet Lab 2014 είναι να δώσει την ευκαιρία στο κοινό να ανακαλύψει πολλές από τις σημαντικές λεπτομέρειες της ζαχαροπλαστικής τέχνης, να αναδειχθεί το μεγαλείο των γλυκών, να γευθεί μοναδικές απολαύσεις και να ικανοποιήσει τα… γλυκά πάθη του.
Η Έκθεση θα περιλαμβάνει παρουσιάσεις εκθετών, σεμιναριακές εκδηλώσεις του Στέλιου Παρλιάρου αλλά και ενημέρωση για τις ποιοτικές πρώτες ύλες, εργαλεία, υλικά και προϊόντα.
Αξίζει να σημειωθεί πως το Sweet Lab απευθύνεται τόσο στο ευρύ κοινό όσο και σε ερασιτέχνες, σπουδαστές και επαγγελματίες της ζαχαροπλαστικής.
Παράλληλα, τη μεγάλη αυτή Έκθεση θα συνθέτουν και θεματικές ενότητες με φεστιβάλ όπως αυτά των «Chocolate Festival» και «Ελληνικά Παραδοσιακά Γλυκά». Ωστόσο, δεν θα λείπουν οι ζωντανές εκδηλώσεις και οι διαδραστικές… γλυκές εμπειρίες για κάθε ηλικία.
Ο Στέλιος Παρλιάρος δηλώνει με αφορμή το 1ο Sweet Lab: «Έχω αφιερώσει την ζωή μου στη ζαχαροπλαστική. Πάντα πίστευα ότι αποτελεί τέχνη ξεχωριστή, πηγή έμπνευσης και δημιουργίας, γιατί μαγεύει την ψυχή, παροτρύνει το μυαλό και προστάζει τα χέρια. Στα 35 χρόνια της επαγγελματικής μου διαδρομής δοκίμασα τεχνικές, υλικά, αντοχές, αποτυχίες και επιτυχίες, μα πάνω από όλα διδάχτηκα αξίες. Θεωρώ σημαντικότερες από όλες, την αξία της συνεχούς μάθησης και την αξία του να μοιράζομαι όσα ξέρω. Το SWEET LAB μου δίνει την ευκαιρία να μοιραστώ με κοινό και επαγγελματίες, το πάθος μου για την ζαχαροπλαστική τέχνη. Με την γλυκιά προσδοκία ότι όλοι μαζί μπορούμε να ανακαλύψουμε και να εξελίξουμε τις ατέρμονες δημιουργικές της δυνατότητες, σας περιμένω στην Τεχνόπολη, στις 14-16 Νοεμβρίου 2014.»