Η «Κόρη του Ρέμπραντ» του N. Παναγιωτόπουλου στο μοντάζ ενώ ο ίδιος τιμάται για το συνολικό έργο του
Στο τελικό, κομβικό στάδιο επεξεργασίας της νέας του ταινίας «Η Κόρη του Ρέμπραντ», στο μοντάζ δηλαδή, βρίσκεται ο σκηνοθέτης των «Τεμπέληδων της Εύφορης κοιλάδας», «Delivery» και «Αθήνα-Κωνσταντινούπολη», Νίκος Παναγιωτόπουλος. Στο καστ της νέας ταινίας του, όπως πάντα, περιλαμβάνονται τα ηχηρότερα και πιο ταλαντούχα ονόματα του ελληνικού κινηματογράφου: Γιάννης Μπέζος, Χρήστος Λούλης, Γιάννης Στάνκογλου, Λάκης Λαζόπουλος, […]

Στο καστ της νέας ταινίας του, όπως πάντα, περιλαμβάνονται τα ηχηρότερα και πιο ταλαντούχα ονόματα του ελληνικού κινηματογράφου: Γιάννης Μπέζος, Χρήστος Λούλης, Γιάννης Στάνκογλου, Λάκης Λαζόπουλος, Αλεξία Καλτσίκη, Νίκος Καρδώνης, Δημήτρης Καταλειφός, Γιώργος Κοτανίδης, Μάκης Παπαδημητρίου, Δημήτρης Πιατάς, αλλά και οι Δούκισσα Νομικού, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Χρήστος Μουστάκας, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Γιάννης Παπαδόπουλος, Χάρης Φραγκούλης, Νικόλας Χανακουλας, Νίκος Χατζόπουλος, Γιώργος Χρυσοστόμου.
Τα γυρίσματα τελείωσαν κι έδωσαν ένα περίεργο μείγμα κωμωδίας και ταινίας μυστηρίου, με τίτλο «Η Κόρη του Ρέμπραντ».
Κι ενώ ο σκηνοθέτης ξενυχτά στο τραπέζι του ψηφιακού πια μοντάζ, είναι έτοιμος να κάνει ένα μικρό διάλειμμα προκειμένου να παραστεί στο Φεστιβάλ Δράμας, στο πρόγραμμα του οποίου έχει συμπεριληφθεί τιμητική εκδήλωση για το σύνολο του έργου του αλλά και στην Καβάλα λίγο νωρίτερα. Εκεί η Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδος πραγματοποιούν συνέδριο, όπου θα τιμήσουν επίσης τη συνεισφορά του σκηνοθέτη στο ελληνικό σινεμά.
Ο σκηνοθέτης που γεννήθηκε στη Μυτιλήνη, έκανε τις κινηματογραφικές του σπουδές σε Αθήνα και Παρίσι και οι ταινίες του διακρίθηκαν σε διεθνή Φεστιβάλ εκτός Ελλάδας, δηλώνει λάτρης της Αθήνας, την οποία λατρεύει να περιδιαβαίνει και εξακολουθεί, λίγο μετά τα 70, να υποστηρίζει την ξεγνοιασιά, και να παραμένει «άπιστος στο θεό αλλά και σε κάθε πίστη», κατά δήλωσή του.

Όσο για τη νέα του ταινία, μπορούμε να πούμε ότι είναι μια πολιτική αλληγορική ταινία, τόσο με αστεία στοιχεία όσο και με μία μάλλον μελαγχολική διάθεση. Στην «Κόρη του Ρέμπραντ» λοιπόν, εκτός από την αναζήτηση ενός άγνωστου και πιθανώς ανύπαρκτου πίνακα, παρακολουθούμε κάτι ανάμεσα σε κωμωδία και ταινία μυστηρίου. Όλη η ιστορία διαδραματίζεται κατά τη διάρκεια μιας μεγαλοαστικής δεξίωσης, στους πολυτελείς εσωτερικούς χώρους και στους υπέροχους κήπους μιας εντυπωσιακής έπαυλης, όπου δίνει το «παρών» η αφρόκρεμα της αθηναϊκής κοινωνίας.
Χιουμοριστικά στιγμιότυπα, διακοσμούν μια πλοκή σχεδόν αστυνομική αλλά εξ’ ίσου ξεκαρδιστική, αφού όλα γυρίζουν από την σοβαροφάνεια στη φάρσα, σε μια ταινία που, σε τελευταία ανάλυση, φωτογραφίζει παραμορφωτικά την ανεκδιήγητη πραγματικότητα που ζούμε, σε μια εποχή που τα όρια μεταξύ του πλαστού και του γνήσιου, είναι κάτι περισσότερο από δυσδιάκριτα.
Το σενάριο της ταινίας έχουν γράψει σε συνεργασία ο σκηνοθέτης με τους Ζάχο Παπζαχαρίου και Μισέλ Φαϊς, διευθυντής φωτογραφίας είναι ο Κωστής Γκίκας, στην καρέκλα του μοντάζ κάθεται ο Νίκος Πάστρας, τη μουσική για την ταινία έγραψε ο Σταμάτης Κραουνάκης και είναι μια παραγωγή της Alatas Films και της Filmiki Productions.
Δείτε επίσης: Νίκος Παναγιωτόπουλος Ι (ταινίες), Νίκος Παναγιωτόπουλος ΙΙ (ταινίες)
- «Μια νύχτα μόνο»: Τι θα δούμε στα επόμενα επεισόδια στο MEGA
- Κανείς δεν ξέρει που βρίσκεται ο Τίμοθι Μπάσφιλντ 3 ημέρες μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης για παιδική κακοποίηση
- Το κρυμμένο εγκεφαλικό σήμα που αποκαλύπτει την Αλτσχάιμερ χρόνια πριν από τη διάγνωση
- Σέρρες: Συγκλονίζει ο πατέρας του 17χρονου που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου – «Ο άγγελός μου, έφυγε μαρτυρικά»
- Πότε θα γίνει η τελετή ονοματοδοσίας του κλειστού Αγίου Δημητρίου σε «Γιώργος Πρίντεζης»
- Καιρός: Πού καταγράφηκαν οι 8 χαμηλότερες θερμοκρασίες το πρωί της Τρίτης – Αλλάζει το σκηνικό από την Τετάρτη
- ΠΑΣΟΚ για εξεταστική: Να κατατεθεί η επιστολή παραίτησης των Ορκωτών Ελεγκτών που έκαναν τον έλεγχο του 2024
- Νόσος του Crohn: Πώς μια απλή εξέταση αίματος μπορεί να την προβλέψει χρόνια πριν την εμφάνιση των συμπτωμάτων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 13.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/luke-irving-xqeJbG99nFE-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442