Πλημμύρες και κατολισθήσεις με τουλάχιστον 36 νεκρούς στη Χιροσίμα
Πολύνεκρες πλημμύρες και κατολισθήσεις ακολούθησαν τις ισχυρές βροχοπτώσεις στη Χιροσίμα της νοτιοδυτικής Ιαπωνίας: Τουλάχιστον 36 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής της ζωής τους, ενώ άλλοι επτά αγνοούνται. Ισχυρή βροχή κατά διάρκεια της νύχτας είχε προκαλέσει τις κατολισθήσεις, καθώς οι γύρω πλαγιές είχαν ήδη δεχθεί μεγάλες ποσότητες νερού από την κακοκαιρία των τελευταίων εβδομάδων. Φωτορεπορτάζ.
Πολύνεκρες πλημμύρες και κατολισθήσεις ακολούθησαν τις ισχυρές βροχοπτώσεις στη Χιροσίμα της νοτιοδυτικής Ιαπωνίας: Τουλάχιστον 36 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής της ζωής τους, ενώ άλλοι επτά αγνοούνται. Ισχυρή βροχή κατά διάρκεια της νύχτας είχε προκαλέσει τις κατολισθήσεις, καθώς οι γύρω πλαγιές είχαν ήδη δεχθεί μεγάλες ποσότητες νερού από την κακοκαιρία των τελευταίων εβδομάδων.
Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης νωρίτερα είχαν ανακοινώσει το θάνατο τεσσάρων ατόμων, αλλά όπως εκτιμούσαν δεν είχαν πλήρη εικόνα της καταστροφής καθώς ήταν πολύ δύσκολη η καταγραφή των επιπτώσεων από τις κατολισθήσεις μέσα στη νύχτα. Με το πρώτο φως της ημέρας αποκαλύφθηκαν εικόνες καταστροφής στην ιαπωνική πόλη.Η δημόσια ιαπωνική τηλεόραση NHK έδειξε εικόνες από τις καταστροφές με ερειπωμένα σπίτια και δρόμους θαμμένους στη λάσπη. Αρκετοί κάτοικοι έπρεπε να απομακρυνθούν με εναέρια μέσα από τις κατεστραμμένες περιοχές. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπηρεσία μεγάλα κομμάτια γης ξεκόλλησαν από τους λόφους και κατέστρεψαν τα πάντα στο πέρασμά τους.
Όπως έγινε γνωστό τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης στη Χιροσίμα καταγράφηκαν ποσοστά βροχής που ξεπέρασαν τα 100 χιλιοστά ανά ώρα. Οι περιφερειακές αρχές της Χιροσίμα ζήτησαν από την κεντρική εξουσία στο Τόκιο την άμεση αποστολή στρατιωτικών στρατευμάτων για να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού και διάσωσης πολιτών.
Η Ιαπωνία έχει πληγεί τις τελευταίες εβδομάδες, από μια σειρά από εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες και η κατάσταση επιδεινώθηκε από το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας Χαλόνγκ που άφησε πίσω της δέκα νεκρούς, δεκάδες τραυματίες και εκτεταμένες καταστροφές, κυρίως στα νότια της χώρας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών
- Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]
- Συρία: Ο στρατός πήρε τον έλεγχο στρατιωτικού αεροδρομίου, φράγματος και πετρελαιοπηγών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)



















![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)



































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442