Με 42,1 εκατ. ευρώ έκλεισε ο διαγωνισμός για τα ακίνητα στην Αφάντου
Τις εταιρίες που πλειοδότησαν στο διαγωνισμό για τα δύο ακίνητα στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου ανακήρυξε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, μετά από τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων. Το συνολικό τίμημα ανέρχεται στα 42.100.000 ευρώ.
Τις εταιρίες M. A. Angeliades Inc. και T.N. AEGEAN SUN INVESTMENTS LIMITED, ανακήρυξε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ως πλειοδότες του διαγωνισμού για τα δύο ακίνητα στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου, μετά από τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων. Το συνολικό τίμημα ανέρχεται στα 42.100.000 ευρώ.
Πιο συγκεκριμένα η εταιρία M. A. Angeliades Inc. κατέθεσε προσφορά ύψους 26.900.000 ευρώ για το ακίνητο Golf -Βόρειο Αφάντου, ενώ η εταιρία T.N. AEGEAN SUN INVESTMENTS LIMITED προχώρησε σε βελτίωση της προσφοράς της ύψους 15.200.000 ευρώ για το ακίνητο «Φωνή της Αμερικής» – Νότιο Αφάντου.
Το σύνολο της επένδυσης αναμένεται να ξεπεράσει τα 300 εκατ. ευρώ, με απόλυτη προστασία του περιβάλλοντος και έμφαση σε σύγχρονες τουριστικές υποδομές, οι οποίες θα ενισχύσουν περαιτέρω το τουριστικό προϊόν της Ρόδου και θα δημιουργήσουν σημαντικό αριθμό νέων θέσεων εργασίας.
Τα τελευταία 15 χρόνια πάνω από πέντε διαγωνισμοί έχουν πραγματοποιηθεί για την έκταση στην Αφάντου, χωρίς αποτέλεσμα. Το 2013 ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ για την έκταση κατέληξε δύο φορές άγονος, καθώς δεν υπήρξε έμπρακτο ενδιαφέρον από επενδυτές.
Το ακίνητο στην περιοχή Αφάντου, βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Ρόδου, 20 χιλιόμετρα από την πόλη, κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο του νησιού. Σε αυτό περιλαμβάνεται και γήπεδο γκολφ 18 οπών, έκτασης 450.000 τ.μ. περίπου, σχεδιάστηκε από τον Ντόναλντ Χαραντίν και λειτουργεί από το Μάιο του 1973.
Από τη συνολική έκταση 1.615 στρεμμάτων των δύο ακινήτων (1.360 στρέμματα το Βόρειο Αφάντου και 255 στρέμματα το Νότιο Αφάντου), τα 815 στρέμματα παραχωρούνται με τον θεσμό της επιφάνειας, από τα οποία τα 530 στρέμματα αφορούν στο γκολφ, το οποίο θα αναβαθμιστεί με βάση τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές, για διάστημα 50 ετών.
Επίσης, από την ανάπτυξη εξαιρείται πλήρως έκταση 286 στρεμμάτων, ως ζώνη απολύτου προστασίας του φυσικού τοπίου, δεδομένου ότι περιλαμβάνει δασική και αρχαιολογική ζώνη, καθώς και ζώνη προστασίας υγρότοπου. Στο υπόλοιπο της έκτασης, που θα αξιοποιηθεί με χρήσεις τουρισμού και αναψυχής, θα αναπτυχθούν κυρίως ξενοδοχεία υψηλών προδιαγραφών και σε μικρό ποσοστό πολυτελείς παραθεριστικές κατοικίες, με συνολική δόμηση που δεν θα ξεπερνά τα 151.000 τ.μ. Όπως επισημαίνεται από το ΤΑΙΠΕΔ, το συνολικό τίμημα αντιστοιχεί σε περίπου 280 ευρώ ανά τ.μ. δόμησης και είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό με βάση τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς.
Περιφερειακά αεροδρόμια
Ακόμη, εγκρίθηκε το τελικό σχέδιο της σύμβασης παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων, μετά και τις παρατηρήσεις του Ελληνικού Δημοσίου, ενώ σύντομα θα κληθούν οι επιλεγέντες επενδυτές να υποβάλουν τις δεσμευτικές τους προσφορές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ρωσία και Λευκορωσία με τη σημαία τους στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2026
- ΒΗΜΑ: Έρχεται την Κυριακή με συναρπαστικές προσφορές
- Έφτιαξαν… σοκολατένιο μέλι με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες
- Πρέπει να σκεφτούν τι είναι κατάλληλο μια τέτοια περίοδο: Στον «αέρα» η λάμψη των Όσκαρ λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή
- Αρνήθηκε να δει τον πατέρα της η Λόρα – Οι επόμενες κινήσεις των γερμανικών Αρχών
- Η πρόεδρος του Μεξικού εγγυήθηκε την ασφαλή διεξαγωγή του Μουντιάλ – Συνάντηση με τη FIFA
- Τι είπε ο CEO της Euroleague για το NBA Europe: «Μια συμμαχία είναι εφικτή»
- Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να σηκώνουμε τον σκύλο μας και γιατί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 05.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442