Η Ρωσία προαναγγέλλει «οδυνηρά αντίμετρα» στις κυρώσεις των ΗΠΑ
Για αντίδραση που θα έχει «οδυνηρές επιπτώσεις» στις ΗΠΑ μετά τις νέες κυρώσεις λόγω Ουκρανίας προειδοποιεί η Μόσχα, δείχοντας πως η Ρωσία σκοπεύει να προχωρήσει σε αντικυρώσεις. Παράλληλα, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αναφέρει πως τα νέα μέτρα από την Ουάσινγκτον θα οδηγήσουν σε αδιέξοδο τις διμερείς σχέσεις. Όσον αφορά τις ευρωπαϊκές κυρώσεις, το ρωσικό ΥΠΕΞ δήλωσε «απογοητευμένο» που η ΕΕ «υπέκυψε στον εκβιασμό της αμερικανικής κυβέρνησης».
Για αντίδραση που θα έχει «οδυνηρές επιπτώσεις» στις ΗΠΑ μετά τις νέες κυρώσεις λόγω Ουκρανίας προειδοποιεί η Μόσχα, δείχοντας πως η Ρωσία σκοπεύει να προχωρήσει σε αντικυρώσεις. Παράλληλα, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αναφέρει πως τα νέα μέτρα από την Ουάσινγκτον θα οδηγήσουν σε αδιέξοδο τις διμερείς σχέσεις.
Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Σεργκέι Ριάμπκοβ δήλωσε στο Interfax το πρωί της Πέμπτης πως οι νέες κυρώσεις από τις ΗΠΑ «θα περιπλέξουν ακόμη περισσότερο τις σχέσεις μας».
Η Μόσχα, είπε, σχεδιάζει βήματα σε απάντηση των νέων κυρώσεων που θα είναι «οδυνηρά» για την Ουάσινγκτον.
Η πρώτη αντίδραση στις νέες αμερικανικές κυρώσεις είχε έρθει τις προηγούμενες ώρες από το ίδιο το Κρεμλίνο: Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε πως «οι κυρώσεις γυρίζουν μπούμερανγκ και δίχως αμφιβολία θα οδηγήσουν σε αδιέξοδο τις σχέσεις ΗΠΑ και Ρωσίας και θα προκαλέσουν πολύ σοβαρή ζημιά».
Δήλωσε βέβαιος ότι οι κυρώσεις της Ουάσινγκτον θα πλήξουν μακροπρόθεσμα τα αμερικανικά συμφέροντα, λέγοντας πως οι αμερικανικές ενεργειακές εταιρείες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην Ρωσία θα χάσουν την ανταγωνιστικότητά του έναντι άλλων ξένων εταιρειών.
ΥΠΕΞ: «Η ΕΕ λύγισε στον εκβιασμό της Ουάσινγκτον»
Στις πλείστες αντιδράσεις από τη Μόσχα, το υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε τις αμερικανικές κυρώσεις «πρωτόγονη προσπάθεια εκδίκησης για το ότι οι εξελίξεις στην Ουκρανία δεν ακολουθούν το σενάριο της Ουάσινγκτον».
Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ αναφέρθηκε όμως και στις ευρωπαϊκές κυρώσεις. «Απογοητευόμαστε που η Ευρωπαϊκή Ένωση, σε αντίθεση με τις ίδια της συμφέροντα, υπέκυψε στον εκβιασμό της αμερικανικής κυβέρνησης και ακολούθησε την οδό των κυρώσεων», αναφέρεται.
Σε σκληρούς τόνους ήταν και η αντίδραση του ρώσου πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Χαρακτηρίζοντας «κακόβουλες» τις κυρώσεις των ΗΠΑ, υποστήριξε ότι «τέτοια μέτρα δεν καταφέρνουν ποτέ να γονατίσουν κανέναν».
Ο Μεντβέντεφ ανέφερε επίσης ότι τέτοιες κινήσεις δεν θα βοηθήσουν την Ουκρανία και θα ενισχύσουν τα αντι-αμερικανικά συναισθήματα στη Ρωσία και υποστήριξε ότι πλέον πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στις εξοπλιστικές δαπάνες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συναγερμός: Ιρανικοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν προς την κατεύθυνση βρετανικών βάσεων στην Κύπρο
- Η… ιδιαίτερη συνάντηση του Μόουζες Ράιτ στον Άλιμο
- «Απ’ την Αγάπη Έχασα»: Ένα από τα τραγούδια που ηχογράφησε ο Μανώλης Λιδάκης λίγο πριν πεθάνει
- Από τη Σάντα Φε στο Μεταξουργείο – Πώς το δίκτυο trafficking έχει απλώσει τα πλοκάμια του στην Ευρώπη
- Οι χειμερινοί κολυμβητές της Αττικής δεν κοιτούν ημερολόγιο και θερμόμετρο
- Ο Ολυμπιακός κοντράρεται με τον Εθνικό για το «11 στα 11»
- Από το τζακούζι στο Μπρουνέι στη φωτογραφία του 1999: Διπλή πίεση για τους Κλίντον εν μέσω καταθέσεων για τον Έπσταϊν
- Ιράν: Χάος στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι – Κόσμος τρέχει πανικόβλητος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 01.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/matt-bennett-FHCaT8blG5k-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442