Ανάκληση 920.000 οχημάτων παγκοσμίως από την Mitsubishi
Η Mitsubishi Motors ανακαλεί περίπου 920.000 αυτοκίνητα παγκοσμίως εξαιτίας προβλήματος στον διακόπτη των λαμπτήρων, που μπορεί να εμποδίσει τη λειτουργία των προβολέων και του φλας του οχήματος, ανακοίνωσε η αυτοκινητοβιομηχανία.
Η Mitsubishi Motors ανακαλεί περίπου 920.000 αυτοκίνητα παγκοσμίως εξαιτίας προβλήματος στον διακόπτη των λαμπτήρων, που μπορεί να εμποδίσει τη λειτουργία των προβολέων και του φλας του οχήματος, ανακοίνωσε η αυτοκινητοβιομηχανία.
Δεν έχουν αναφερθεί ατυχήματα ή τραυματισμοί εξαιτίας του συγκεκριμένου προβλήματος, ανακοίνωσε η Mitsubishi.
Στην Ιαπωνία, η αυτοκινητοβιομηχανία ανακαλεί περίπου 703.900 οχήματα, περιλαμβανομένων ορισμένων από τη σειρά Lancer και eK που κατασκευάστηκαν το διάστημα 2003-2008.
Εκτός Ιαπωνίας, η εταιρεία ανακαλεί περίπου 85.000 οχήματά της και συγκεκριμένα στην Αυστραλία και σε αρκετές άλλες χώρες.
Το πρόβλημα στον διακόπτη είναι ότι η βάση του μπορεί να ραγίσει κι αυτό ενδέχεται να έχει ως αποτέλεσμα να μην λειτουργούν σωστά οι προβολείς και το φλας, δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Νομπουχίρο Κούντο.
Η Mitsubishi Motors είτε θα αντικαταστήσει ένα πλαστικό εξάρτημα μέσα στον διακόπτη των φώτων είτε τον ίδιο τον διακόπτη, μία διαδικασία περίπου μισής ώρας. Ωστόσο, η εταιρεία αρνήθηκε να αποκαλύψει το ύψος της ζημίας που συνδέεται με τις ανακλήσεις.
Τον περασμένο χρόνο, η Mitsubishi έλαβε προειδοποίηση από το ιαπωνικό υπουργείο Μεταφορών ότι πρέπει να προχωρήσει σε ανακλήσεις οχημάτων με πιο γρήγορους ρυθμούς ύστερα από τον εντοπισμό πολλών προβλημάτων στο παρελθόν.
Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία πούλησε περίπου 1,5 εκατομμύριο οχήματα παγκοσμίως κατά το περασμένο οικονομικό έτος που έληξε τον Μάρτιο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Θα μπορούσα να εμπλέξω τον Τραμπ»: Δολοφόνος 51 ατόμων στη Νέα Ζηλανδία καταγγέλλει απάνθρωπες συνθήκες κράτησης
- «Πυρά» Τραμπ, προσευχές και αντι-show: Όλα όσα έγιναν στο ημίχρονο του Super Bowl με πρωταγωνιστή τον Bad Bunny
- ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώνεται η επιτροπή Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Διεύρυνσης – Ποιοι «επαναπατρίζονται» από ΣΥΡΙΖΑ
- Πύλος: Νεαρός ξυλοκόπησε κουρέα με γκλοπ επειδή δεν του άρεσε το κούρεμα
- Ταμπόρδα: «Ελπίζω αυτή η νίκη να αποτελέσει σημείο ενός νέου ξεκινήματος»
- Δύο συμφωνίες και ένα ραντεβού ξεκλειδώνουν τον ενεργειακό κόμβο στην Ελλάδα
- ΗΠΑ: Μνήμες Μεγάλης Ύφεσης στην αγορά εργασίας – Ρεκόρ απολύσεων τον Γενάρη
- Χαμένη Άνοιξη: Η ισορροπία ανάμεσα στη συλλογική μνήμη και το προσωπικό τραύμα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 09.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/gurpreet-singh-BGUt0Fq1I78-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442