Κατεβάζουν τα όπλα και για τη δεύτερη προεδρική κάλπη οι FARC
Οι Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) κήρυξαν εκεχειρία των ένοπλων ενεργειών τους για το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 15 Ιουνίου, όπως είχαν κάνει και για το πρώτο γύρο, ανέφερε ο διοικητής τους Τιμολέων Χιμένες.
Οι Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) κήρυξαν εκεχειρία των ένοπλων ενεργειών τους για το δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 15 Ιουνίου, όπως είχαν κάνει και για το πρώτο γύρο, ανέφερε ο διοικητής τους Τιμολέων Χιμένες.
Οι μαρξιστές αντάρτες της Κολομβίας κήρυξαν την εκεχειρία από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας μέχρι τις 30 Ιουνίου στις 24:00, είπε ο Χιμένες μιλώντας απο την περιοχή των ανταρτών.
Οι FARC είχαν κάνει ανακωχή και από τις 20 έως τις 28 Μαΐου στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών οι οποίες είχαν διεξαχθεί στις 25 Μαΐου.
Από την έναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων το Νοέμβριο του 2012 στην Κούβα, η οργάνωση FARC κήρυξε και άλλες φορες μονομερή ανακωχή τριών εβδομάδων και σε πολλές περιπτώσεις προσπάθησε ανεπιτυχώς να πείσει την κυβέρνηση να υιοθετήσει επίσης την κατάπαυση του πυρός.
Ο πολυετής εμφύλιος στην Κολομβία, έχει κοστίσει τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και έχει υποχρεώσει 4,5 εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στις 15 Ιουνίου τη νίκη διεκδικούν ο απερχόμενος πρόεδρος Χουάν Μανουέλ Σάντος και ο πρώην υπουργός Όσκαρ Σουλουάγκα ο οποίος είναι σφοδρός αντίπαλος της τρέχουσας ειρηνευτικής διαδικασίας με τους αντάρτες FARC.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Τραμπ – Νετανιάχου: Συναντώνται στο Μαρ-α-Λάγκο, στο επίκεντρο η δεύτερη φάση της συμφωνίας για τη Γάζα
- Η σταθερότητα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, η εγγύηση Σιμεόνε και ο θρύλος ‘Ομπλακ
- Υπό την πίεση των ΗΠΑ, το ακροδεξιό AfD θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου
- Σέρρες: «Δεν τον είδε κανείς» – Κορυφώνεται η αγωνία για τον αγνοούμενο πυροσβέστη
- Στο Σεν Τροπέ και δίπλα στη θάλασσα το τελευταίο αντίο στη Μπριζίτ Μπαρντό
- Η ενημέρωση ως φαστ φουντ – Το TikTok έγινε το κορυφαίο social για ειδήσεις μεταξύ νέων
- Χαμός στις ΗΠΑ με τον Λεμπρόν Τζέιμς
- Πολιτική θύελλα μετά τις απαξιωτικές δηλώσεις για διεθνείς οργανισμούς – «Ποιος ασκεί εξωτερική πολιτική σε αυτή τη χώρα;»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442