Παραιτήθηκε από τη θέση του ΓΓ Εσόδων ο Χ.Θεοχάρης
Δεκτή από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα έγινε η παραίτηση του ΓΓ Εσόδων Χάρη Θεοχάρη. Προηγήθηκε πολύωρη συνάντηση των δύο ανδρών στο υπουργείο Οικονομικών. Στη σχετική ανακοίνωση η παραίτηση υποβλήθηκε για προσωπικούς λόγους. Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr το ΥΠΟΙΚ θα προκηρύξει άμεσα διαγωνισμό για την πλήρωση της θέσης.
Δεκτή από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα έγινε η παραίτηση του ΓΓ Εσόδων Χάρη Θεοχάρη. Προηγήθηκε πολύωρη συνάντηση των δύο ανδρών στο υπουργείο Οικονομικών, η οποία συνεχίζεται.
Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η παραίτηση υποβλήθηκε για προσωπικούς λόγους.
Το υπουργείο Οικονομικών υπογραμμίζει στη σχετική ανακοίνωση ότι ο κ. Θεοχάρης ανέλαβε την ηγεσία της ΓΓΔΕ, η οποία ήταν ακέφαλη για χρονικό διάστημα πλέον του έτους, στην κρισιμότερη χρονική στιγμή και στο αποκορύφωμα της δημοσιονομικής κρίσης, υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες.
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ευχαρίστησε τον κ. Θεοχάρη για τις πολύτιμες υπηρεσίες που πρόσφερε στο υπουργείο Οικονομικών.
Συγκεκριμένα δήλωσε τα εξής: «Ο κ. Θεοχάρης με τις προσπάθειές του στήριξε καθοριστικά τη φορολογική μεταρρύθμιση και τους στόχους της κυβέρνησης κατά την τελευταία διετία με ήθος, αίσθημα ευθύνης και ακεραιότητα.
» Κλήθηκε να ανορθώσει τη φορολογική και τελωνειακή διοίκηση εκ του μηδενός, ξεκίνησε ριζικές μεταρρυθμίσεις θέτοντας τις βάσεις για μία σύγχρονη, ανεξάρτητη και αποτελεσματική λειτουργία της.
» Το σημαντικότερο, τα έκανε όλα αυτά επιδεικνύοντας σταθερά αποτελέσματα, υπερβαίνοντας συστηματικά όλους τους τεθέντες στόχους, πράγμα που αποτυπώθηκε στα θετικά αποτελέσματα του προϋπολογισμού. Τον ευχαριστώ θερμά και εύχομαι καλή επιτυχία στα επόμενα βήματά του».
Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να προκηρύξει άμεσα διαγωνισμό για την πλήρωση της θέσης του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.
Και ένα tweet με ενδιαφέρον
Έναν σύμμαχο βρήκε ο Χ.Θεοχάρης στο έργο του. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και τέως πρόεδρος της «Δράσης», Στ.Μάνος, έγραψε στο Twitter:
Επί των ημερών Θεοχάρη το taxisnet βελτιώθηκε θεαματικά.
— Stefanos Manos (@StefanosManos) June 5, 2014
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πακιστάν: Αυξήθηκε σε 21 ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο εμπορικό κέντρο
- Γάζα: Ο Τραμπ έχει προτείνει σε Πούτιν, Ουκρανούς και… Νετανιάχου να συμμετάσχουν στο «Συμβούλιο Ειρήνης»
- Γιόβιτς μετά τα 4 γκολ στον Παναθηναϊκό: «Ιδιαίτερα περήφανος – Η ΑΕΚ έχει ποιότητα»
- Καλπάζει ο πληθωρισμός: Στο 2,9% στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο – Στο 1,9% στην ευρωζώνη
- Αιγάλεω: Άγρια επίθεση σε οδηγό ταξί – «Ένιωσα να τρέχει αίμα από το πηγούνι και την κοιλιά»
- Wikipedia, ετών 25: Μπορεί να επιβιώσει η μεγαλύτερη εγκυκλοπαίδεια του διαδικτύου στην εποχή του AI;
- Βασίλης Κικίλιας: «Οι θαλάσσιες μεταφορές ενώνουν στρατηγικά Ελλάδα και Αίγυπτο»
- Εάν η μείωση του λειτουργικού κόστους είναι σκοπός μιας επιχείρησης, το αυτόνομο SOC είναι η λύση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442