Πώς προδιαγράφονται οι νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό
Η μείωση των επικουρικών συντάξεων από τον Ιούλιο θα ανοίξει ουσιαστικά μια νέα περίοδο αλλαγών που θα επηρεάσει όλο το φάσμα του ασφαλιστικού συστήματος. Το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών περιλαμβάνει εκτός από τη μείωση στις επικουρικές, που σύμφωνα με εκτιμήσεις θα κυμανθούν από 4%-8%, και μείωση κατά 3,9% των ασφαλιστικών εισφορών από την πρώτη Ιουλίου.
Η μείωση των επικουρικών συντάξεων από τον Ιούλιο θα ανοίξει ουσιαστικά μια νέα περίοδο αλλαγών που θα επηρεάσει όλο το φάσμα του ασφαλιστικού συστήματος.
Όπως μεταδίδει το Mega, το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών περιλαμβάνει εκτός από τη μείωση στις επικουρικές που σύμφωνα με εκτιμήσεις θα κυμανθούν από 4%-8%, και μείωση κατά 3,9% των ασφαλιστικών εισφορών από την πρώτη Ιουλίου.
Κατόπιν, επόμενο μεγάλο βήμα είναι η ενοποίηση των 60 κλάδων κύριας ασφάλισης που υπάρχουν σήμερα και τη δημιουργία 3 μεγάλων ταμείων, δηλαδή των μισθωτών, των αυτοαπασχολουμένων και των αγροτών.
Από 1η Ιανουαρίου καταργούνται και οι πόροι υπέρ τρίτων, ενώ επίσης, από 1 Ιανουαρίου 2015 θα υπάρξει αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των κύριων συντάξεων σε όλα τα ταμεία.
Σύμφωνα με το υπουργείο εργασίας οι αλλαγές είναι επιβεβλημένες για να διασφαλιστούν οι συντάξεις κύριες και επικουρικές των επομένων ετών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τίμοθι Μπάσφιλντ: Αφαιρέθηκε από νέα ταινία της Amazon μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων
- Έριξε… βόμβα ο Αντετοκούνμπο: «Δεν ξέρω αν θα ολοκληρώσω τη σεζόν στους Μπακς»
- Δημοσκόπηση: Η πλειοψηφία των Γάλλων βλέπει τις ΗΠΑ του Τραμπ ως στρατιωτική απειλή για τη χώρα
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της φιλοσοφίας (Μέρος Α’)
- Μανέ: Το μεγαλείο δεν μετριέται από αυτά που έχει κανείς, αλλά από αυτά που δίνει (vids+pics)
- Σιδηροδρομική τραγωδία στην Ισπανία: «Κλειδί» για τις έρευνες ο σπασμένος σύνδεσμος στις ράγες – Στους 40 οι νεκροί
- Τι συμβαίνει με τα ταξί (και γιατί μας αφορά)
- Υποκλοπές: Το «ψέμα» της Intellexa στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων, το ξερίζωμα μετά τις αποκαλύψεις και τα 395 μολυσμένα SMS
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442