Αυξάνουν τη δύναμή τους οι ευρωσκεπτικιστές Αληθινοί Φινλανδοί
Αυξάνει το ποσοστό του και τη δύναμή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το ευρκωσκεπτικιστικό, αντιμεταναστευτικό κόμμα των Αληθινών Φινλανδών. Με καταμετρημένο σχεδόν το 84% των ψήφων, οι Αληθινοί Φινλανδοί συγκεντρώνουν ποσοστό 13,2%, αυξάνοντας τη δύναμή τους κατά 3,4 μονάδες σε σύγκριση με τις εκλογές του 2009.
Αυξάνει το ποσοστό του και τη δύναμή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το ευρκωσκεπτικιστικό, αντιμεταναστευτικό κόμμα των Αληθινών Φινλανδών.
Με καταμετρημένο σχεδόν το 84% των ψήφων οι Αληθινοί Φινλανδοί συγκεντρώνουν ποσοστό 13,2%, αυξάνοντας τη δύναμή τους κατά 3,4 μονάδες σε σύγκριση με τις εκλογές του 2009.
Εκτιμάται ότι θα κερδίσουν δύο έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, έναντι μίας που είχαν ως σήμερα.
Συνολικά η Φινλανδία εκπροσωπείται στην Ευρωβουλή με 13 βουλευτές.
Το κυβερνών συντηρητικό Κόμμα Εθνικού Συνασπισμού του πρωθυπουργού Γιούρκι Κατάινεν και το αντιπολιτευόμενο Κεντρώο Κόμμα δίνουν μάχη στήθος με στήθος για την πρώτη θέση καθώς αμφότερα συγκεντρώνουν ποσοστό λίγο πάνω από 21%.
Και τα δύο κόμματα εκλέγουν από τρεις ευρωβουλευτές το καθένα, μεταξύ των οποίων αναμένεται ότι θα είναι και ο Επίτροπος Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης Όλι Ρεν.
Οι Σοσιαλδημοκράτες, που μετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό, εκλέγουν δύο ευρωβουλευτές, ωστόσο χάνουν σχεδόν 5 μονάδες και το ποσοστό τους πέφτει στο 12,6%.
Η συμμετοχή έφτασε στο 40,9%, ήταν δηλαδή ελαφρώς αυξημένη σε σύγκριση με τις ευρωεκλογές του 2009.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η La Liga πάει τους παίκτες στα δικαστήρια
- «Καραγκιόζη… Χάσαμε τον Αϊ Βασίλη!»: Με τη Ματίνα Νικολάου στο θέατρο Σκιών του Π. Χατζηαναγνώστου
- Γιατί η πολιτική φαντασία έχει πεθάνει – και πώς να την αναστήσουμε
- Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας Byron
- Αρκάς: Η καλημέρα της Παρασκευής σε κλίμα κακοκαιρίας
- Κακοκαιρία Byron: Κλειστά τα διόδια Ελευσίνας στο ρεύμα προς Κόρινθο – Ταλαιπωρία για εκατοντάδες οδηγούς
- Προπονήσεις: Γιατί είναι πιο δύσκολες τον χειμώνα;
- Τα SOS της τελευταίας στιγμής για το επίδομα θέρμανσης: Εκπνέει η προθεσμία – Τα ποσά που θα δοθούν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442