Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Στάση αναμονής στη Νέα Δημοκρατία για τα επίσημα αποτελέσματα

Στάση αναμονής στη Νέα Δημοκρατία για τα επίσημα αποτελέσματα

Την εκλογική εικόνα στο σύνολο της επικράτειας αναμένει η Νέα Δημοκρατία. Εκτιμάται πάντως στην Συγγρού πως σε 10-11 περιφέρειες οι «γαλάζιοι» υποψήφιοι μπορούν να περάσουν στο δεύτερο γύρο και με διαφορά. Σύμφωνα με συνεργάτες και στελέχη στο Μέγαρο Μαξίμου, ουδεμία συζήτηση υπάρχει για ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Τονίζουν ότι οι κάλπες είναι αυτοδιοικητικές, γεγονός που δεν μπορεί να τροφοδοτήσει καμία συζήτηση περί εθνικών εκλογών.

Την εκλογική εικόνα στο σύνολο της επικράτειας αναμένει η Νέα Δημοκρατία. Εκτιμάται πάντως στην Συγγρού πως σε 10-11 περιφέρειες οι «γαλάζιοι» υποψήφιοι μπορούν να περάσουν στο δεύτερο γύρο και με διαφορά.

Σύμφωνα με κύκλους της ηγεσίας της ΝΔ, με εξαίρεση την περιφέρεια Αττικής, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πηγαίνει καλά, καθώς στην πλειονότητα των περιφερειών δεν θα είναι καν στο δεύτερο γύρο, αλλά θα είναι τρίτος ή τέταρτος.

Ακόμα και στην περιφέρεια Αττικής, σημειώνουν, τα ποσοστά που αποσπά η κ. Δούρου είναι χαμηλότερα από το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουνίου 2012, ενώ υπολείπονται από το άθροισμα των ποσοστών Κουμουτσάκου και Σγουρού.

Παρομοίως ισχύει και για το δήμο της Αθήνας αναφέρουν, και υπογραμμίζουν ότι δεν υπάρχει δυναμική υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία.

Σύμφωνα με συνεργάτες και στελέχη στο Μέγαρο Μαξίμου, ουδεμία συζήτηση υπάρχει για ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Τονίζουν ότι οι κάλπες είναι αυτοδιοικητικές, γεγονός που δεν μπορεί να τροφοδοτήσει καμία συζήτηση περί εθνικών εκλογών.

Ανάλογη ήταν και η δήλωση του Κυριακού Μητσοτάκη στο Mega. «Ασφαλώς και δεν υπάρχει ζήτημα πρόωρων εθνικών εκλογών. Είναι πολύ νωρίς να βγουν συμπεράσματα ακόμα και για τον α’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών», δήλωσε.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, μιλώντας στον Alpha, απέδωσε την υστέρηση των υποψηφίων που στηρίζονται από τη Νέα Δημοκρατία σε εσωκομματικά προβλήματα.

Ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης δήλωσε ότι είναι νωρίς να εξαχθούν πολιτικκά συμπεράσματα και εμέσως παραδέχτηκε ότι υπάρχει θέμα επιλογής προσωπικοτήτων, εκεί όπου οι υποψήφιοι που στηρίχθηκαν από τη ΝΔ δεν περνούν στο β’ γύρο.

«Είναι νωρίς. Μη βιάζονται κάποιοι να βγάλουν ασφαλή πολιτικά συμπεράσματα. Δεν βγαίνουν, έχουμε μπροστά μας εξέλιξη της διαδικασίας. Μη βιάζονται κάποιοι, ούτε να πανηγυρίζουν, ούτε να απαγοητεύονται» δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

Το γεγονός ότι επιλογές σε επίπεδο προσωπικοτήτων δεν περνούν στον β’ γύρο, θα το εκτιμήσουμε και θα το αποτιμήσουμε. Έχουμε άλλη μια Κυριακή. Η στρατηγική της ΝΔ είναι να πούμε στους πολίτες τα προβλήματα που υπάρχουν και τις λύσεις που προτείνουμε και να τους πείσουμε. Αυτή η στρατηγική δεν αλλάζει, ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης.

Για την περιφέρεια Αττικής ο κ. Δένδιας είπε ότι ο Γιώργος Κουμουτσάκος «δεν είχε τον απαιτούμενο χρόνο» για να διεκδικήσει με αξιώσεις την πρωτιά, ενώ για τον δήμο Αθηναίων άφησε σαφείς αιχμές κατά του Νικήτα Κακλαμάνη.

Για τον δήμο Αθηναίων «πληρώνουμε τον εμφύλιο μέσα στη παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Είναι σαφές ότι εάν κατεβαίναμε με έναν υποψήφιο η εικόνα θα ήταν διαφορετική» δήλωσε ο Νίκος Δένδιας.

Η επόμενη Κυριακή είναι πολύ σημαντική. Κάθε κάλπη είναι διαφορετική. Η εικόνα στην επαρχία, έστω και σε ένα πολύ μικρό ποσοστό, είναι διαφορετική από αυτή της Αττικής. Σε πολλούς δήμους και περιφέρειες της επαρχίας, θα έχουμε καλά αποτελέσματα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον STAR. Την επόμενη Κυριακή πρέπει να διασφαλιστεί η σταθερότητα, πρόσθεσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο