Πρωτοβουλία ΣΕΒ – ΟΑΕΠ για τη στήριξη των εξαγωγών
Πρωτοβουλία για περαιτέρω στήριξη των εξαγωγικών επιχειρήσεων ανέλαβαν ο ΣΕΒ και ο Οργανισμός Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ). Στόχος είναι να αναδειχτούν τρόποι περαιτέρω στήριξης του εξαγωγικού προσανατολισμού των Ελλήνων εξαγωγέων, μέσα από τη δημιουργία σύγχρονων ασφαλιστικών προϊόντων και υπηρεσιών, που εστιάζουν στις εξειδικευμένες ανάγκες των παραδοσιακών αλλά και αναπτυσσόμενων εξαγωγικών επιχειρήσεων.
Πρωτοβουλία για περαιτέρω στήριξη των εξαγωγικών επιχειρήσεων ανέλαβαν ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) και ο Οργανισμός Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ).
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στόχος είναι να αναδειχτούν τρόποι περαιτέρω στήριξης του εξαγωγικού προσανατολισμού των Ελλήνων εξαγωγέων, μέσα από τη δημιουργία σύγχρονων ασφαλιστικών προϊόντων και υπηρεσιών, που εστιάζουν στις εξειδικευμένες ανάγκες των παραδοσιακών αλλά και αναπτυσσόμενων εξαγωγικών επιχειρήσεων.
Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΕΒ διοργάνωσε ειδική σύσκεψη, τη Δευτέρα 12 Μαΐου 2014, στα γραφεία του, μεταξύ δυναμικών εξαγωγικών επιχειρήσεων και του ΟΑΕΠ. Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Διοίκηση του ΟΑΕΠ, στελέχη του ΣΕΒ και οι εκπρόσωποι των εταιρειών ΓΙΩΤΗΣ, ELBISCO, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΚΛΕΚΤΑ ΕΛΑΙΑ, EXTRACO, ΛΟΥΞ, ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ, ΟΜΙΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, OPTIMA-ΗΠΕΙΡΟΣ, ΠΕΤΤΑΣ Ν. ΠΑΥΛΟΣ, ΟΜΙΛΟΣ ΒΙΟΧΑΛΚΟ.
Μιλώντας στη σύσκεψη ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΣΕΒ Γιάννης Κυριακού σημείωσε ότι η εξαγωγική δυναμική των ελληνικών επιχειρήσεων βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή, καθώς για πέμπτο συνεχόμενο μήνα οι εξαγωγές ελληνικών προϊόντων παρουσιάζουν αισθητή μείωση.
«Η εδραιωμένη αυτή καθοδική τάση δεν μπορεί να αναστραφεί χωρίς τη στήριξη στην πράξη των δυναμικών εξαγωγικών επιχειρήσεων με σύγχρονα και εξειδικευμένα χρηματοδοτικά και ασφαλιστικά εργαλεία» τόνισε.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΑΕΠ Θεμιστοκλής Καλπακτσόγλου τόνισε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις πρέπει να ενισχυθούν περαιτέρω και ότι ο ΟΑΕΠ διαθέτει τα εργαλεία αλλά και την τεχνογνωσία για να στηρίξει την προσπάθεια αυτή.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας