Ν.Κορέα: Τρεις φορές το επιτρεπόμενο βάρος μετέφερε το μοιραίο πλοίο
Το νοτιοκορεάτικο πλοίο που βυθίστηκε το πρωί της 16ης Απριλίου μετέφερε βάρος τρεις φορές μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο φορτίο του, ανέφεραν σήμερα, Τρίτη, τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα έκθεση των εμπειρογνωμόνων της αστυνομίας. Ένας δύτης έχασε τη ζωή του την Τρίτη στη διάρκεια της δύσκολης επιχείρησης ανάσυρσης πτωμάτων.
Το νοτιοκορεάτικο πλοίο που βυθίστηκε το πρωί της 16ης Απριλίου μετέφερε βάρος τρεις φορές μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο φορτίο του, ανέφεραν σήμερα, Τρίτη, τοπικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα έκθεση των εμπειρογνωμόνων της αστυνομίας.
Το επιβατηγό οχηματαγωγό Sewol μετέφερε φορτίο 3.608 τόνων, συμπεριλαμβανομένων 108 οχημάτων, την 16η Απριλίου, όταν ανετράπη και βυθίστηκε, ενώ έπλεε προς το νησί Τζετζού, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο την ομάδα έρευνας για τις συνθήκες του ναυτικού δυστυχήματος.
Σύμφωνα με έγγραφα που έχουν συγκεντρωθεί στο πλαίσιο της έρευνας, κατά τον απόπλου το πλοίο ήταν υπερφορτωμένο στα 139 από τα 241 δρομολόγια που έκανε στην συγκεκριμένη διαδρομή από τον Μάρτιο του 2013.
Αξιωματούχοι υπολογίζουν τα έσοδα από το επιπλέον φορτίο που μετέφερε το πλοίο σε συνολικά 2,9 δισεκ. γουόν (2,8 εκατομμύρια δολάρια, περίπου 2 εκατ. ευρώ).
Αξιωματούχοι είχαν αναφέρει νωρίτερα πως υποψιάζονταν πως το υπερβολικό βάρος, οι αλλαγές που είχαν γίνει στο εσωτερικούς χώρους του πλοίου καθώς και ο καταμερισμός του φορτίου μπορεί να έπαιξαν ρόλο στο ναυτικό δυστύχημα.
Πιθανότατα το φορτίο μετατοπίστηκε όταν το πλοίο έκανε μια απότομη στροφή πριν πάρει κλίση αρχίσει να βάζει νερά, σύμφωνα με την ομάδας έρευνας.
Σε αυτή τη ναυτική τραγωδία έχασαν τη ζωή τους -επισήμως- 263 άνθρωποι, κυρίως μαθητές σχολείου που πήγαιναν εκδρομή. Άλλοι 39 επιβάτες του πλοίου εξακολουθούν να αγνοούνται.
Το πιο πρόσφατο θύμα αυτής της τραγωδίας είναι ένας δύτης, ο οποίος έχασε τη ζωή του την Τρίτη στη διάρκεια της επιχείρησης ανάσυρσης πτωμάτων από το βυθισμένο σκάφος.
Ο 53χρονος δύτης είχε χάσει τις αισθήσεις του κατά τη διάρκεια των ερευνών και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και εξέπνευσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
- Ελλάδα – Ουγγαρία 16-10: Σαρωτική η Εθνική!
- Μεσολόγγι: Νεαρός διαρρήκτης εισέβαλε σε δύο σπίτι μέσα σε λίγη ώρα – Ξυλοκόπησε τον έναν ένοικο
- Μπεκάλι: «Άναυδος από την κουλτούρα του Μιρτσέα Λουτσέσκου – Τώρα ο Ραζβάν πρέπει να αναλάβει τον ρόλο του»
- Κουτσούμπας: Σε έναν κόσμο που φλέγεται, η λαϊκή σπίθα που σιγοκαίει να γίνει πυρκαγιά Ανάστασης λαών
- Κύπρος: Ένας νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας που κατέρρευσε
- Φάμελλος: Το φως της Ανάστασης μας δείχνει τον δρόμο για την κοινωνία που αξίζουμε – Μια κοινωνία δικαίου
- Σβεντ: «Δεν με άφησαν να πάω στον Ερυθρό Αστέρα επειδή είμαι Ρώσος»
- Έρχονται οι «Αγώνες Πείνας» με παλιές και νέες φυσιογνωμίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Ακίνητα: Έκρηξη τιμών σε Ελλάδα και Ευρώπη [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/04/akinita1-e1727899707686-1024x684-1-1-300x300.jpg)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442