
Μάχη στις 1.200 μονάδες δίνει το Χρηματιστήριο τη Δευτέρα
Σημαντικές απώλειες, άνω του 2,5%, καταγράφουν οι τιμές των μετοχών τη Δευτέρα, με την αγορά να υποχωρεί κάτω από τα επίπεδα των 1.200 μονάδων. Οι επενδυτές εμφανίζονται διστακτικοί εν όψει της ολοκλήρωσης των αυξήσεων κεφαλαίου της Eurobank και της Εθνικής, αλλά και λόγω της αβεβαιότητας για το αποτέλεσμα των διπλών εκλογών του Μαΐου ενώ οι προεκλογικές μάχες φουντώνουν.
Σημαντικές απώλειες, άνω του 2,5%, καταγράφουν οι τιμές των μετοχών τη Δευτέρα, με την αγορά να υποχωρεί κάτω από τα επίπεδα των 1.200 μονάδων.
Οι επενδυτές εμφανίζονται διστακτικοί εν όψει της ολοκλήρωσης των αυξήσεων κεφαλαίου της Eurobank και της Εθνικής, αλλά και λόγω της αβεβαιότητας για το αποτέλεσμα των διπλών εκλογών του Μαΐου ενώ οι προεκλογικές μάχες φουντώνουν.
Τα επίπεδα των 1.220 μονάδων αποτελούν κρίσιμη τεχνική στήριξη και εάν διασπαστούν πτωτικά οι επόμενες καθοδικές στηρίξεις εντοπίζονται στις 1.180 μονάδες, αλλά και χαμηλότερα στις 1.160 μονάδες.
«Υπάρχει μια ατονία, γιατί ο κόσμος δεν ξέρει τι στάση να κρατήσει», σχολίασε στο Reuters ο Τάκης Ζαμάνης, επικεφαλής διαπραγμάτευσης στην Beta Χρηματιστηριακή. «Μέχρι να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο, θα υπάρχει νευρικότητα», συμπλήρωσε.
Ακόμη, χρηματιστηριακοί αναλυτές σημειώνουν πως η ολοκλήρωση των αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου των Eurobank και Εθνική Τράπεζα θα οδηγήσει σε αναδιάρθρωση της σταθμίσεως της βαρύτητας των δύο μετοχών στους διεθνείς δείκτες και θα αυξήσει βραχυπρόθεσμα την μεταβλητότητα στην αγορά.
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 16:00, διαμορφώνεται στις 1.192,43 μονάδες, σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 2,51%.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 63,935 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 2,41%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 1,58%.
Από τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης πτώση καταγράφουν όλες οι μετοχές και τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν oι μετοχές της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-5,04%), της Jumbo (-4,53%), της Εθνικής (-4,42%), της Τέρνα Ενεργειακή (-3,77%), της Folli Follie (-3,58%) και της ΕΧΑΕ (-3,53%).
Πτωτικά κινούνται όλοι οι επιμέρους δείκτες με εξαίρεση τον δείκτη των Μέσων Ενημέρωσης (+3,67%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι δείκτες της Τεχνολογίας (-3,69%), των Προσωπικών Προϊόντων (-3,64%), του Εμπορίου (-3,55%) και των Ταξιδιών (-3,37%).
Ανοδικά κινούνται 25 μετοχές, 88 πτωτικά και 21 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Μύλοι Κεπενού +29,41%, Περσεύς +20,00%, SATO +19,29% και Fieratex +16,07%.
Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: ΑΧΟΝ Συμμετοχών -19,83%, Γιουρομπρόκερς -18,18%, ΑΤΤΙ-ΚΑΤ -17,39% και Yalco -16,67%.
Με άνοδο ξεκίνησαν σήμερα οι συναλλαγές στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ο δείκτης FTSE-100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 0,10% και διαμορφώθηκε στις 6.692,62 μονάδες. Με άνοδο άνοιξε το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης. Ο δείκτης DAX ενισχύθηκε κατά 0,56% και διαμορφώθηκε στις 9.454,84 μονάδες. Με άνοδο ξεκίνησαν οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο του Παρισιού. Ο δείκτης CAC 40 ενισχύθηκε κατά τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης κατά 0,51% και διαμορφώθηκε στις 4.466,16 μονάδες.
Με πτώση 0,98% έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο του Τόκιο. Ο δείκτης Nikkei κατέγραψε απώλειες 141,03 μονάδων (-0,98%) και έκλεισε στις 14.288,23 μονάδες.
Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,20% και διαμορφώνεται στα 1,3870 δολάρια. Το ευρώ βρίσκεται στα 141,725 γεν, στο 0,8235 με τη στερλίνα και στο 1,2181 με το ελβετικό φράγκο. Η ισοτιμία του δολαρίου ενισχύεται οριακά σε ποσοστό 0,07% έναντι του γεν και διαμορφώνεται στα 102,185 γεν. Το δολάριο βρίσκεται στο 1,6842 με τη στερλίνα και στο 0,8783 με το ελβετικό φράγκο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γαλλία: Drones εθεάθησαν πάνω από τη βάση πυρηνοκίνητων υποβρυχίων στην Μπρεστ
- Ο αθέατος πόλεμος μεταξύ των διαιτητών
- Ποιοι τουρίστες επιλέγουν την Αθήνα – Οι δύο σημαντικότερες αγορές
- ΣΥΡΙΖΑ: Πού πάνε τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης; – Διαφήμιση 828.000€ για σιδηροδρομικά που δεν έγιναν
- Ο νέος τουριστικός χάρτης: Γιατί αλλάζουν οι προορισμοί και τι σημαίνει για την οικονομία
- «Κρυφός φόρος» η ακρίβεια στα τρόφιμα – Ο δραματικός αντίκτυπός της στην καθημερινότητα
- «Με έκαψε σήμερα» – Ο Τιμοτέ Σαλαμέ αποκαλύπτει το τελευταίο μήνυμα που έλαβε από τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο
- Ερώτηση Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ: Σοβαρά στοιχεία για την ύπαρξη σκανδάλου στην διαχείριση κονδυλίων του ΙΝΕΔΙΒΙΜ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442