Νίκη-ανάσα για τον Ίκαρο Χαλκίδας, κέρδισε τον Κολοσσό 96-88
Παράταση στην ελπίδα της παραμονής πήρε ο ουραγός Ίκαρος μετά τη σπουδαία νίκη που πέτυχε στη Χαλκίδα με 96-88 επί του Κολοσσού Ρόδου, σε αγώνα για την 25η και προτελευταία αγωνιστική της Α1 Ανδρών.
Παράταση στην ελπίδα της παραμονής πήρε ο ουραγός Ίκαρος μετά τη σπουδαία νίκη που πέτυχε στη Χαλκίδα με 96-88 επί του Κολοσσού Ρόδου, σε αγώνα για την 25η και προτελευταία αγωνιστική της Α1 Ανδρών.
Το ζητούμενο, πλέον, για την ομάδα του Θανάση Γιαπλέ είναι νίκη στην τελευταία αγωνιστική επί του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη και ήττα του Πανελευσινιακού από τη Νέα Κηφισιά για να παραμείνει στην κατηγορία.
Ένα δεκάλεπτο, το τρίτο, ήταν αρκετό για τον Ίκαρο, προκειμένου να οικοδομήσει μία διαφορά και με αποφασιστικότητα στο τελευταίο να μην απειληθεί και να φτάσει στο πολύτιμο 96-88. Οι γηπεδούχοι εξαργύρωσαν την εκπληκτική άμυνα, που υποχρέωσε τον Κολοσσό σε 18(!) λάθη, ενώ οι παίκτες του Γιαπλέ είχαν και 7 κλεψίματα.
Παράλληλα, οι Ροδίτες δεν κατάφεραν να ελέγξουν τον γρήγορο ρυθμό των αντιπάλων, όπως και τον επιθετικό οίστρο του Άσκα (26π.), που οδήγησε εκ του ασφαλούς στα τελευταία λεπτά του αγώνα τον Ίκαρο στη νίκη με 96-88.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.