
Τουρκολιάς: Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα έχει ανακάμψει
Μετά τις «τεράστιες προκλήσεις», το ελληνικό τραπεζικό σύστημα έχει ανακάμψει, υπογραμμίζει ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Αλέξανδρος Τουρκολιάς. Η ΕΤΕ «είναι έτοιμη να στηρίξει την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας χρηματοδοτώντας το νέο παραγωγικό και εξωστρεφές μοντέλο που εδραιώνεται στη χώρα», αναφέρει.
Μετά τις «τεράστιες προκλήσεις», το ελληνικό τραπεζικό σύστημα έχει ανακάμψει, υπογραμμίζει ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Αλέξανδρος Τουρκολιάς, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.
Η ΕΤΕ «είναι έτοιμη να στηρίξει την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας χρηματοδοτώντας το νέο παραγωγικό και εξωστρεφές μοντέλο που εδραιώνεται στη χώρα», αναφέρει.
Το τραπεζικό σύστημα αντιμετώπισε «τεράστιες προκλήσεις, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι χρειάστηκε να αντιμετωπιστούν σοβαρότατα προβλήματα από την εξαετή βαθιά ύφεση», λέει ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ.
«Σήμερα όμως το σύστημα έχει ανακάμψει» συνεχίζει ο Αλ.Τουρκολιάς, λέγοντας πως αυτό αποδεικνύεται από την ανάκαμψη στις καταθέσεις, τη μείωση του ρυθμού δημιουργίας νέων επισφαλειών ενώ «η επιστροφή της οικονομίας σε τροχιά ανάπτυξης θα ενισχύσει την περαιτέρω ενδυνάμωση του πιστωτικού συστήματος».
Ο Αλ.Τουρκολιάς αναφέρει ότι η τράπεζα ήδη προχωρά σε νέες χρηματοδοτήσεις με τον γενικό κανόνα “60-40”, δηλαδή την υποχρεωτική συμμετοχή του επιχειρηματικού φορέα κατά 40%. Επισημαίνει ότι οι ελληνικές τράπεζες μετά την ανακεφαλαιοποίηση είναι απολύτως ασφαλείς.
«Η μεγάλη δύναμη της Εθνικής είναι η ικανότητα της να δημιουργεί εσωτερικό κεφάλαιο μέσω της κερδοφορίας του ομίλου» αναφέρει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ανήλικοι ξυλοκόπησαν μέχρι λιποθυμίας συνομήλικό τους σε νησί των Κυκλάδων – Βίντεο ντοκουμέντο
- Ο Σομποσλάι απολογήθηκε στους οπαδούς της Λίβερπουλ
- Τέλος οι ουρές για την ανανέωση διπλώματος οδήγησης – Θα γίνεται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά
- Τραμπ: Το Ιράν θέλει απεγνωσμένα να κάνει συμφωνία – Χωρίς συμφωνία, οι εξελίξεις δεν θα είναι ευχάριστες
- Ουγγαρία: Ημέρες και πράξεις του Βίκτορ Όρμπαν – Το τέλος της κυριαρχίας και του εθνικού συντηρητισμού
- Το γκολ της χρονιάς: Αμυντικός σκόραρε με ραμπόνα εκτός περιοχής (vid)
- Φεύγει ή δε φεύγει; Ο Στέφανο Γκαμπάνα είναι αναπόσπαστο κομμάτι των Dolce & Gabbana
- Ποια επιδόματα ανεβάζει ο νέος κατώτατος μισθός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442