Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Ενημέρωση του Euro-Working Group για τη συμφωνία με την τρόικα

Ενημέρωση του Euro-Working Group για τη συμφωνία με την τρόικα

Στην ενημέρωση του Eurogroup Working Group (EWG) για την συμφωνία με την τρόικα θα προχωρήσει στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Π.Τσακλόγλου. Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr στο επίκεντρο της συνεδρίασης του EWG θα βρεθούν ζητήματα σχετικά με την επικαιροποίηση του Μνημονίου, αλλά και η ατζέντα του Eurogroup και του άτυπου Ecofin της 1ης Απριλίου.

Στην ενημέρωση του Eurogroup Working Group (EWG) για την συμφωνία με την τρόικα θα προχωρήσει σήμερα Δευτέρα στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Πάνος Τσακλόγλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr στο επίκεντρο της συνεδρίασης του EWG θα βρεθούν ζητήματα σχετικά με την επικαιροποίηση του Μνημονίου, αλλά και η ατζέντα του Eurogroup και του άτυπου Ecofin της 1ης Απριλίου.

Όπως είπε στέλεχος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, η εκταμίευση της δόσης των 8,8 δισ. ευρώ θα εξετασθεί με τους ευρωπαίους εταίρους μετά την ψήφιση των μέτρων από την Βουλή και όχι στο Eurogroup Working Group.

Το προσεχές οκταήμερο θα είναι πραγματικά βαρύ για τον υπουργό Οικονομικών, Γ.Στουρνάρα και για το επιτελείο του.

Εκτός από το νομοσχέδιο με τις προαπαιτούμενες δράσεις του Μνημονίου, ο κ. Στουρνάρας ως προεδρεύων του Ecofin θα υποδεχθεί του υπουργούς Οικονομικών και τους Κεντρικούς Τραπεζίτες της ΕΕ στην Αθήνα την 1η Απριλίου.

Στις 31 Μαρτίου θα είναι ομιλητής συνεδρίου που διοργανώνει στην Αθήνα το think tank «Eurofi».

Στο συνέδριο ο κ. Στουρνάρας θα αναφερθεί στις κύριες προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ στον χρηματοπιστωτικό τομέα, αλλά και στις προσπάθειες που θα πρέπει να καταβληθούν για την επίτευξη μιας αποτελεσματικής Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης.

Στο συνέδριο του «Eurofi» θα απευθύνουν χαιρετισμό ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ.Προβόπουλος και ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Κ.Μποτόπουλος.

Στο διήμερο συνέδριο θα μετέχουν ο διοικητής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ο Επίτροπος Όλι Ρεν, ο Επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών Ανδρέας Ένρια, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας Κριστιάν Νουαγιέ, το μέλος της ΕΚΤ Πέτερ Πρετ.

Επίσης, αξιωματούχοι του ΔΝΤ και της ΕΕ, αλλά και στελέχη οίκων αξιολόγησης, επενδυτικών και εμπορικών τραπεζών, ασφαλιστικών εταιρειών και ρυθμιστικών αρχών.

Θανάσης Κουκάκης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο