ΣΥΡΙΖΑ: Πλεόνασμα υποκρισίας και θράσους από την κυβέρνηση
Για ψίχουλα που θα μοιραστούν από το πρωτογενές πλέονασμα κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορεί την κυβέρνηση για πλεόνασμα υποκρισίας και θράσους, που με «επικοινωνιακές και μόνο φανφάρες παριστάνει ότι μάχεται για τα συμφέροντα του ελληνικου λαού, ενώ στην πραγματικότητα είναι εγκλωβισμένη στα μνημονιακά αδιέξοδα».
Για ψίχουλα που θα μοιραστούν από το πρωτογενές πλέονασμα κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορεί την κυβέρνηση για πλεόνασμα υποκρισίας και θράσους, που με «επικοινωνιακές και μόνο φανφάρες παριστάνει ότι μάχεται για τα συμφέροντα του ελληνικου λαού, ενώ στην πραγματικότητα είναι εγκλωβισμένη στα μνημονιακά αδιέξοδα».
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:«Δεν γνωρίζουμε ακόμα πόσα θα είναι τα ψίχουλα που θα μοιραστούν από το πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά γνωρίζουμε σίγουρα το πλεόνασμα υποκρισίας και θράσους της κυβέρνησης. Με επικοινωνιακές και μόνο φανφάρες παριστάνει ότι μάχεται για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, ενώ στην πραγματικότητα είναι στρατηγικά εγκλωβισμένη στα μνημονιακά αδιέξοδα. Επαίρεται για ένα πλεόνασμα που επιτεύχθηκε με τις θυσίες της κοινωνίας και την ασφυξία στην οικονομία, ενώ υπόσχεται ότι θα ξημερώσει μια καινούρια ημέρα, συνεχίζοντας την ίδια καταστροφική συνταγή λιτότητας, ιδιωτικοποιήσεων και διάλυσης των δημόσιων αγαθών.
» Προσπαθεί να στήσει ένα προεκλογικό σκηνικό ‘επιτυχίας’, πάνω στο σαθρό έδαφος μιας στημένης εξόδου στις αγορές, που προσκρούει όμως στην ίδια την πραγματικότητα και τα συντρίμμια του μνημονίου.
» Δεν μπορεί να υπάρξει καμία έξοδος από την κρίση και καμία ανακούφιση του ελληνικού λαού, στο βαθμό που δεν αμφισβητείται η εγκληματική δέσμευση στα μνημόνια και δεν χαράσσεται μια νέα εθνική στρατηγική, για την ανάπτυξη και τη στήριξη του κοινωνικού κράτους και των ασθενέστερων στρωμάτων. Αυτήν ακριβώς τη διαφορετική πολιτική στρατηγική θα στηρίξουν οι Έλληνες στις επερχόμενες εκλογές, εκεί που τα ψέματα θα τελειώσουν και το δήθεν success story θα μας αφήσει χρόνους».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πορτογαλία: Ο ακροδεξιός υποψήφιος περνάει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
- Γουατεμάλα: 7 αστυνομικοί δολοφονούνται από συμμορίες μετά τις εξεγέρσεις σε φυλακές
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
- Η Γερμανία ζητά απάντηση από την ΕΕ στους νέους δασμούς του Τραμπ και θέτει θέμα για την εμπορική συμφωνία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442