Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών στην Ιαπωνία από τη σφοδρή κακοκαιρία
Τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την Παρασκευή στην Ιαπωνία εξ αιτίας της πρωτοφανούς χιονόπτωσης που έπληξε τη χώρα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε τη Δευτέρα ο τοπικός τύπος. Εκατοντάδες αποκλείστηκαν από το χιόνι ενώ μεγάλα είναι τα προβλήματα στις εθνικές οδούς.
Τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την Παρασκευή στην Ιαπωνία εξ αιτίας της πρωτοφανούς χιονόπτωσης που έπληξε τη χώρα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε τη Δευτέρα ο τοπικός τύπος.
Τα θύματα έχασαν τη ζωή τους σε διάφορα δυστυχήματα που προκλήθηκαν από το χιόνι και τους πολύ ισχυρούς ανέμους που σάρωσαν μεγάλο μέρος της χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της πρωτεύουσας Τόκιο. Τουλάχιστον άλλοι 1.650 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τις κακές καιρικές συνθήκες.
Μεγάλα τμήματα των εθνικών οδών εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, ενώ προβλήματα παρατηρούνται στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες και στις αεροπορικές πτήσεις κυρίως στο βόρειο τμήμα της Ιαπωνίας.
Περισσότερα από 900 οχήματα εγκαταλείφθηκαν την Κυριακή σε αρκετές κομβικές οδικές αρτηρίες στην κεντρική και βόρεια Ιαπωνία. Παρόμοιος αριθμός ανθρώπων παρέμεινε επί τουλάχιστον 24 ώρες ακινητοποιημένος σε τρένα στην κεντρική Ιαπωνία, σύμφωνα με το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα NHK.
Το χιόνι που έπεσε κάλυψε πεζοδρόμια και δρόμους του Τόκιο την Παρασκευή και το Σάββατο φτάνοντας τα 27 εκατοστά, μια κατάσταση που δεν είχε παρατηρηθεί στην ιαπωνική πρωτεύουσα τα τελευταία 45 χρόνια.
Το κύμα κακοκαιρίας κατευθύνεται πλέον βόρεια και αναμένεται να προκαλέσει χιονοπτώσεις στην κεντρική και βόρεια χώρα τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη. Σύμφωνα πάντως με την μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας ένα νέο κύμα ψύχους θα πλήξει την περιοχή του Τόκιο την Τετάρτη και την Πέμπτη. Για την Ιαπωνία το κύμα κακοκαιρίας και οι σφοδρές χιονοπτώσεις, ήταν σε ιστορικά επίπεδα τον παραδοσιακά ψυχρό Φεβρουάριο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- ΣΥΡΙΖΑ: Πού πάνε τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης; – Διαφήμιση 828.000€ για σιδηροδρομικά που δεν έγιναν
- Ο νέος τουριστικός χάρτης: Γιατί αλλάζουν οι προορισμοί και τι σημαίνει για την οικονομία
- «Κρυφός φόρος» η ακρίβεια στα τρόφιμα – Ο δραματικός αντίκτυπός της στην καθημερινότητα
- «Με έκαψε σήμερα» – Ο Τιμοτέ Σαλαμέ αποκαλύπτει το τελευταίο μήνυμα που έλαβε από τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο
- Ερώτηση Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ: Σοβαρά στοιχεία για την ύπαρξη σκανδάλου στην διαχείριση κονδυλίων του ΙΝΕΔΙΒΙΜ
- ΑΕΚ: Τραυματίστηκε ο Κλαβέλ – Πολλά προβλήματα ενόψει Ολυμπιακού
- Στο ΕΚ θα μιλήσουν την Τρίτη Καρυστιανού, Ράμμος, Φαραντούρης για την υπεροχή του Ευρωπαϊκού Δικαίου σε υποθέσεις διαφθοράς
- Απάντηση Χαρίτση σε Τσίπρα: «Λαϊκό Μέτωπο του ενός δεν υπήρξε ποτέ»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442