
Στην Αθήνα του βιβλίου μάς ξεναγούν το Σάββατο οι Atenistas
Την Αθήνα που διαβάζει ανακαλύπτουν οι Atenistas στην τρίτη τους βόλτα στο Κέντρο με θέμα τον κόσμο του βιβλίου. Από τις 11 έως τις 4 το απόγευμα του Σαββάτου θα στηθεί μια μεγάλη γιορτή. Συνολικά 25 βιβλιοπωλεία και εκδοτικοί οίκοι ανοίγουν τις πόρτες τους και ενημερώνουν για την ιστορία τους στον χώρο του βιβλίου.
Την Αθήνα που διαβάζει ανακαλύπτουν οι Atenistas στην τρίτη τους βόλτα στο Κέντρο με θέμα τον κόσμο του βιβλίου. Από τις 11 έως τις 4 το απόγευμα του Σαββάτου θα στηθεί μια μεγάλη γιορτή.
Συνολικά 25 βιβλιοπωλεία-σημεία ανοίγουν τις πόρτες τους και ενημερώνουν για την ιστορία τους στον χώρο του βιβλίου.
Δυο από τα παλαιότερα καλλιτεχνικά βιβλιοδετεία της πόλης δείχνουν την τόσο σημαντική για το βιβλίο τέχνη της προσεγμένης βιβλιοδέτησης. Ιστορικοί εκδοτικοί οίκοι ανοίγουν τις πόρτες τους και διηγούνται ιστορίες για συγγραφείς και ποιητές που σύχναζαν εκεί.
Ολοκαίνουργιοι, πρωτότυποι χώροι φτιαγμένοι από ανθρώπους με νέες ιδέες μεταδίδουν τον ενθουσιασμό τους για το βιβλίο.
Παραμύθια, διηγήματα, νουβέλες, μυθιστορήματα, ταξιδιωτικοί οδηγοί, κόμικς, ποιητικές συλλογές, λευκώματα, βιβλία με νότες, σπάνια έντυπα, εκδόσεις περασμένων ετών, κινηματογραφικά και θεατρικά ένθετα, βιβλία που προωθούν την πολιτική και φιλοσοφική σκέψη, επιστημονικές εκδόσεις, δυσεύρετα χειρόγραφα και ξεχασμένοι τόμοι περιμένουν τους Αθηναίους να τους ταξιδέψουν σε διαφορετικούς κόσμους.
Επιπλέον, δυο ορόσημα για την Αθήνα του βιβλίου, η Εθνική Βιβλιοθήκη και η Στοά του Βιβλίου, ανοίγουν τους χώρους τους. Συγγραφείς, μεταφραστές, μουσικοί, ηθοποιοί, ραδιοφωνικοί παραγωγοί, βιβλιοθηκονόμοι, παραμυθάδες στήνουν μια γιορτή για το βιβλίο στην καρδιά της Αθήνας.
Πώς γίνεται; Παίρνεις το χάρτη από το σημείο εκκίνησης και περιηγείσαι ελεύθερα με την παρέα σου στα 25 σημεία με όποια σειρά θες.
Σημείο εκκίνησης (χάρτης, + αυτοκόλλητο) από τις 10:30 ως τις 16:00
Σημείο 1: Εκδόσεις Ίκαρος, Βουλής 4, Σύνταγμα
Οι εκπτώσεις (ως -50%) στα σημεία ισχύουν με την επίδειξη του αυτοκόλλητου που θα παραλάβετε από το σημείο εκκίνησης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η επιστήμη μίλησε: Η κοτόσουπα είναι το old time classic «φάρμακο»
- Καιρός: Τοπικές βροχές τη Δευτέρα – Έρχονται καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την παραμονή Πρωτοχρονιάς
- Με τη μεγάλη εξουσία έρχεται η μεγάλη ανασφάλεια – Γιατί τα ισχυρότερα κράτη φοβούνται περισσότερο;
- Horses: 50 χρόνια μετά την κυκλοφορία του το άλμπουμ της Πάτι Σμιθ ακούγεται ακόμα «επικίνδυνα ζωντανό»
- Ερωτικά σε κρίση; Οι δύο συνήθειες που μπαίνουν εμπόδιο στις σχέσεις
- Λίντια Φέρτσάιλντ: Όταν το DNA λέει ψέματα – Η σπάνια περίπτωση χιμαιρισμού που μπέρδεψε τη Δικαιοσύνη
- Τι κρατάει χαμηλά την παραγωγικότητα: Οι 10 +1 πληγές που βαθαίνουν το χάσμα ΕΕ-ΗΠΑ
- Μελέτη NielsenIQ: Το νέο προφίλ του καταναλωτή – Λιγότερες αγορές, αλλά καλύτερες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 28.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jerry-zhang-1mBXWoGoI-s-unsplash-315x220.jpg)
































































![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)














Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442