Εκατοντάδες μετανάστες διέσωσε το Πολεμικό Ναυτικό της Ιταλίας
Εκατοντάδες μετανάστες, ανάμεσά τους 36 παιδιά, διέσωσε την Κυριακή το Πολεμικό Ναυτικό της Ιταλίας περίπου 80 ναυτικά μίλια νότια της νήσου Λαμπεντούζα. Οι μετανάστες επέβαιναν σε ένα μικρό πλεούμενο το οποίο κινδύνευε να βυθιστεί. Μεταφέρθηκαν σε πολεμικό πλοίο το οποίο αναμένεται να καταπλεύσει τη Δευτέρα στην Αουγκούστα της Σικελίας.
Το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό διέσωσε 236 μετανάστες από ένα μικρό πλεούμενο το οποίο κινδύνευε στη Μεσόγειο, όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού την Κυριακή.
Οι μετανάστες προέρχονταν από τη Συρία, τη Σενεγάλη, τη Γκάμπια, τη Γουινέα, τα Παλαιστινιακά Εδάφη, τη Γκάνα και την Ακτή Ελεφαντοστού.
Διασώθηκαν την Κυριακή περίπου 80 ναυτικά μίλια (150 χιλιόμετρα) νότια της νήσου Λαμπεντούζα.
Δεν υπήρχε κανένας εξοπλισμός ασφάλειας στο πλεούμενο αυτό —σωσίβια, σωστικές λέμβοι— παρά το ότι είχε επιβιβάσει τόσους πολλούς και υπεράριθμους επιβάτες, σύμφωνα με το ιταλικό πολεμικό ναυτικό.
Οι μετανάστες, ανάμεσά τους και 39 παιδιά, μεταφέρθηκαν σε πολεμικό πλοίο, το οποίο αναμένεται να καταπλεύσει τη Δευτέρα στην Αουγκούστα της Σικελίας.
Η Ιταλία είναι μια από τις χώρες-κλειδιά σε ό,τι αφορά την υποδοχή των χιλιάδων ανθρώπων που αποπειρώνται να σωθούν από τις συρράξεις και τη φτώχεια στις πατρίδες τους στην Αφρική και στην Μέση Ανατολή και να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πρόσφατα η ΕΕ έθεσε σε λειτουργία ένα νέο δίκτυο επιτήρησης των συνόρων της για να αποπειραθεί να προστατεύσει τη ζωή μεταναστών που δοκιμάζουν να κάνουν το επικίνδυνο ταξίδι προς τη νότια Ευρώπη διαμέσου της Μεσογείου. Η εξέλιξη αυτή υπήρξε αποτέλεσμα του ναυαγίου σε μικρή απόσταση από τη Λαμπεντούζα τον Οκτώβριο, όταν πάνω από 360 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
- Τι φέρνει «φουρτούνα» στο yachting;
- Η Σανάε Τακαΐτσι έχει ρεαλιστικές ελπίδες για αυτοδυναμία στις εκλογές της Κυριακής με νέο κυβερνητικό εταίρο
- Άνοιξαν οι κάλπες στην Ταϊλάνδη με τρεις υποψηφίους που δεν μπορούν να εκλεγούν αυτοδύναμα
- Ο τροπικός κυκλώνας Μίτσελ φτάνει στην Αυστραλία με ριπές ανέμου έως 195 χιλιόμετρα την ώρα
- Επιθέσεις σε χωριά στη Νιγηρία – Τρεις νεκροί και περισσότεροι από 50 απαχθέντες
- Έκρηξη σε εργοστάσιο βιοτεχνολογίας στην Κίνα αφήνει πίσω της 7 νεκρούς
- Ισχυρή σεισμική δόνηση στην Κρήτη 4,8 Ρίχτερ
- Πέντε συλλήψεις στο Μιλάνο – Πυροτεχνήματα εναντίον δακρυγόνων, γκλομπ και κανονιού νερού [βίντεο]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/andrea-caramello-z2t4GdXOtE8-unsplash-315x220.jpg)




















![Πέντε συλλήψεις στο Μιλάνο – Πυροτεχνήματα εναντίον δακρυγόνων, γκλομπ και κανονιού νερού [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/2026-02-07T172653Z_1901221379_RC25HJA81YW0_RTRMADP_5_OLYMPICS-2026-PROTEST-315x220.jpg)



































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442