Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας για την κηδεία πρώην υπουργού στη Βηρυτό
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα πραγματοποιηθεί στο Λίβανο η κηδεία του πρώην υπουργού Μοχάμεντ Σατάχ, που είχε στραφεί εναντίον της Χεζμπολάχ και σκοτώθηκε την Παρασκευή σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο. Οχήματα του στρατού έχουν σταθμεύσει περιμετρικά του κέντρου της Βηρυτού. Η αστυνομία έχει επιβάλει απαγόρευση στάθμευσης των αυτοκινήτων στις οδικές αρτηρίες του κέντρου της πόλης και στις γύρω περιοχές.
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα πραγματοποιηθεί στο Λίβανο η κηδεία του πρώην υπουργού Μοχάμεντ Σατάχ, που είχε στραφεί εναντίον της Χεζμπολάχ και σκοτώθηκε την Παρασκευή σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο.
Οχήματα του στρατού έχουν σταθμεύσει περιμετρικά του κέντρου της Βηρυτού.
Η αστυνομία έχει επιβάλει απαγόρευση στάθμευσης των αυτοκινήτων στις οδικές αρτηρίες του κέντρου της πόλης και στις γύρω περιοχές, τη στιγμή που η χώρα ζει εκ νέου τον φόβο των στοχευμένων δολοφονιών, οι οποίες έπληξαν από το 2005 έως το 2012 προσωπικότητες επικριτικές του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ και του λιβανέζου συμμάχου του, τη σιιτική Χεζμπολάχ.
Ο Σατάχ που θεωρείτο ένα από τα ισχυρότερα στελέχη του συνασπισμού της «14ης Μαρτίου», ο οποίος επιδιώκει την αλλαγή του καθεστώτος στη Συρία και την περιθωριοποίηση της Χεζμπολάχ, θα ταφεί στο μαυσωλείο του Ραφίκ Χαρίρι, του πρώην πρωθυπουργού που επίσης δολοφονήθηκε το 2005 σε επίθεση η οποία βύθισε τον Λίβανο σε οξεία πολιτική κρίση.
Δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης για τη δολοφονία του Σατάχ, αλλά ο συνασπισμός της «14ης Μαρτίου» ενοχοποιεί την κυβέρνηση της Δαμασκού και τη Χεζμπολάχ. Το σιιτικό κίνημα κατήγγειλε τη δολοφονία ως μια απόπειρα για να «καταστραφεί η εθνική ενότητα», ενώ η Δαμασκός αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή.
Ο συνασπισμός κάλεσε τους Λιβανέζους να μετάσχουν μαζικά στην κηδεία, η οποία θα τελεστεί στο τζαμί Μοχάμαντ αλ-Αμίν, δίπλα στο μαυσωλείο.
Ο Σατάχ, πρώην υπουργός Οικονομικών και πρώην πρεσβευτής στην Ουάσινγκτον, ήταν στενός συνεργάτης του Σάαντ Χαρίρι, πρώην πρωθυπουργού και γιου του Ραφίκ Χαρίρι. Θεωρείτο μετριοπαθής προσωπικότητα και πολιτικός του διαλόγου, σε μια χώρα που έχει βαθιά διχαστεί ανάμεσα στους υποστηρικτές και τους επικριτές του καθεστώτος της Δαμασκού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό
- Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]
- Συρία: Ο στρατός πήρε τον έλεγχο στρατιωτικού αεροδρομίου, φράγματος και πετρελαιοπηγών
- Φθηνότερα αυτοκίνητα ή ακριβότερα καύσιμα; Το στοίχημα Τραμπ διχάζει την αγορά
- Φωτιά στα Καζάνια στο Πέραμα – «Κλείστε τα παράθυρα των σπιτιών σας»
- OnlyFans: Πόσο απειλούνται οι δημιουργοί του με «φόρο αμαρτίας»
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]
- Βεζένκοφ: «Όταν κερδίζεις τον Παναθηναϊκό παίρνεις έξτρα ώθηση»
- Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου 2026: Θρίαμβος για τη Συναισθηματική Αξία του Τρίερ – Ηχηρό μήνυμα στον Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)








![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-121x85.jpg)



![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)










































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442