Την Παρασκευή απολογείται ο Χ.Τομπούλογλου για την εκβίαση
Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκε ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», Χάρης Τομπούλογλου, ο οποίος συνελήφθη για εκβίαση με προσημειωμένα χαρτονομίσματα ύψους 25.000 ευρώ. «Πιστεύω στο θεό και στη δικαιοσύνη και η αλήθεια θα φανεί» είπε προσερχόμενος. Τελικά, πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή.
Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγήθηκε ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», Χάρης Τομπούλογλου, ο οποίος συνελήφθη για εκβίαση με προσημειωμένα χαρτονομίσματα συνολικού ύψους 25.000 ευρώ.
«Πιστεύω στο θεό και στη δικαιοσύνη και η αλήθεια θα φανεί» είπε προσερχόμενος. Τελικά, πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή.
Εις βάρος του 40χρονου συνεργάτη του ασκήθηκε επίσης δίωξη για αντίσταση κατά της Αρχής.
Στη διαγραφή του Χάρη Τομπούλογλου προχώρησε η Νέα Δημοκρατία αμέσως
μόλις έγινε γνωστό ότι συνελήφθη για εκβίαση.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη Νέα Δημοκρατία «με απόφαση που πήρε η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας διαγράφεται από τα μητρώα μελών του Κόμματος για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, ο κ. Χάρης Τομπούλογλου, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Καταστατικό του Κόμματος».
Δηλώσεις Γεωργιάδη
Στο θέμα αναφέρθηκε και ο υπουργός Υγείας, ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Οικονομικών για την αιθαλομίχλη.
Όπως είπε, ο πρωθυπουργός είχε ενημερωθεί εδώ και μήνες ότι υπήρχαν προβλήματα με το συγκεκριμένο πρόσωπο.
«Η επ’ αυτοφώρω σύλληψη του κ. Τομπούλογλου αποδεικνύει ότι με την παρούσα κυβέρνηση και τον συγκεκριμένο πρωθυπουργό, δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση ο οποιοσδήποτε νομίζει ότι έχει κάποιες γνωριμίες ή κάποιες προνομιακές σχέσεις με ένα κόμμα, πως μπορεί να την γλιτώσει».
Όσον αφορά τον διορισμό του, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι είχε διοριστεί από το Ίδρυμα «Αγλαΐα Κυριακού», του οποίου είναι ισόβιο μέλος του και βάσει νόμου είναι υποχρεωμένη η εκάστοτε κυβέρνηση να δέχεται τις αποφάσεις του ΔΣ.
Ο υπουργός πρόκειται να συναντηθεί με τα μέλη του ΔΣ προκειμένου να τους ζητηθεί η παραίτηση Τομπούλογλου καθώς επίσης και οι τρόποι με τους οποίους η κυβέρνηση μπορεί να έχει μεγαλύτερη ανάμειξη στο «Αγλαΐα Κυριακού».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Καιρός: Τετραήμερο ουκρανικό ψύχος θα σαρώσει τη χώρα – Η εξέλιξη των χιονοπτώσεων ανά περιοχή
- Εϊναι οι πιπεριές «ασπίδα» για το ανοσοποιητικό μας;
- Ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη – Η «Ιθάκη» βάζει σε κίνηση Ανδρουλάκη και Φάμελλο
- Λειψυδρία: Ελπιδοφόρα σημάδια από τον Μόρνο μετά τις αυξημένες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις
- «Τρέλα» η μεταφορά της Ταπισερί της Μπαγιέ για τον Ντέιβιντ Χόκνεϊ
- Τσακωμός: Τέσσερις τρόποι για να τον αποφύγεις στη σχέση
- Η μείωση φόρων αντισταθμίζει στις ΗΠΑ τα οφέλη από τους δασμούς
- Φοινικούντα: «Αν βρουν πάνω σου το όπλο ή σε σπίτι, αμάξι, τελείωσε το παραμύθι»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)


















































![Η Σέινμπαουμ ζήτησε από τις ΗΠΑ να μειώσουν την ζήτηση ναρκωτικών ανάμεσα στους νέους [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/sheinbaum321-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442