Διακρίνεται μια δυστοκία συστημικών ΜΜΕ, που έθαβαν το σκάνδαλο των υποκλοπών, να καλύψουν σήμερα τη δικαστική απόφαση και τα παράγωγά της. Γιατί άραγε;
Μετανάστες έραψαν στο στόμα τους σε κέντρο κράτησης της Ρώμης
Τέσσερις τυνήσιοι μετανάστες στο κέντρο προσωρινής κράτησης του Πόντε Γκαλέρια, κοντά στην Ρώμη, έραψαν το στόμα τους διαμαρτυρόμενοι για την μακρά κράτηση και την αντιμετώπισή τους από τους ιταλικούς θεσμούς.
Τέσσερις τυνήσιοι μετανάστες στο κέντρο προσωρινής κράτησης του Πόντε Γκαλέρια, κοντά στην Ρώμη, έραψαν το στόμα τους διαμαρτυρόμενοι για την μακρά κράτηση και την αντιμετώπισή τους από τους ιταλικούς θεσμούς.
Το περιστατικό έρχεται τρεις μέρες μετά το σκάνδαλο με το κέντρο προσωρινής κράτησης στο νησί της Λαμπεντούζα, όπου οι μετανάστες υποβάλλονταν σε υποχρεωτική απολύμανση κατά της ψώρας με μάνικες και κρύο νερό μπροστά σε δεκάδες άλλους μετανάστες.
Η παράνομη μετανάστευση αναγνωρίζεται ως αδίκημα από την ιταλική νομοθεσία και η προσωρινή κράτηση των μεταναστών μπορεί να διαρκέσει μέχρι για δεκαοκτώ μήνες.
Στο Πόντε Γκαλέρια, οι μετανάστες που προχώρησαν σε αυτή την ακραία μορφή διαμαρτυρίας, ηλικίας 20 έως 40 ετών, δέχτηκαν τις φροντίδες των γιατρών που εφημέρευαν εκείνη την ώρα στο κέντρο.
Με χιούμορ, ένταση και συνεχείς ανατροπές, η παράσταση «Push Up» βυθίζεται στα άδυτα μιας πολυεθνικής, όπου η προσωπική και επαγγελματική ανέλιξη μετατρέπεται σε αγώνα επιβίωσης.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας