Παρέμβαση Παπούλια για πλειστηριασμούς και απολύσεις ζητεί ο Τσίπρας
Να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να μην παρακαμφθεί η Βουλή και να μην περάσουν μέτρα για τους πλειστηριασμούς και τις ομαδικές απολύσεις με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Καρολο Παπούλια, ο Αλέξης Τσίπρας σε συνάντηση που είχαν. «Αυτά τα ζητήματα δεν μπορούν να εναπόκεινται σε εξωθεσμικούς οργανισμούς. Πρέπει η Βουλή να έχει ρόλο» τόνισε ο κ.Τσίπρας.
Να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να μην παρακαμφθεί η Βουλή και να μην περάσουν μέτρα για τους πλειστηριασμούς και τις ομαδικές απολύσεις με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο κ. Τσίπρας ζήτησε να συναντήσει τον κ. Παπούλια για να τον ενημερώσει για τις νέες συνθήκες που επικρατούν μετά την υποψηφιότητα του στην Ευρωπαϊκή Αριστερά.
Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την ανησυχία του για τα ζητήματα της άρησς απαγόρευσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και της απελευθέρωσης των απολύσεων.
Αυτά τα ζητήματα δεν μπορούν να εναπόκεινται σε εξωθεσμικούς οργανισμούς. Πρέπει η Βουλή να έχει ρόλο, τόνισε ο κ.Τσίπρας, εκφράζοντας την καθετη διαφωνία του για το ενδεχόμενο να παρακαμφθεί η Βουλή και τα θέματα αυτά να περάσουν με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.
Αναφερόμενος στο θέμα της συζήτησης στη Βουλή την Τετάρτη επί της πρότασης για εξεταστική επιτροπή για τα υποβρύχια, την οποία κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε: «Έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα αντιμετωπίσει ο πρωθυπουργός αυτή τη σοβαρή συζήτηση. Θα βγει να καλύψει τον κ. Βενιζέλο ή με την απουσία του θα τον αφήσει επί ξύλου κρεμάμενο;».
Αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του για την προεδρία στην Κομισιόν ο κ.Τσίπρας είπε: «Η υποψηφιότητά μου ελπίζω να συμβάλει στην ενίσχυση της διαπραγματευτικής δυνατότητας της χώρας και στην αποκατάσταση της αληθινής εικόνας».
«Είχαμε συνηθίσει από την Εσπερία να έχουμε μόνο αρνητικά νέα. Σιγά-σιγά αρχίζει και αλλάζει αυτή η πλαστή εικόνα που είχε δημιουργηθεί για τον ελληνικό λαό ότι είναι οι τεμπέληδες και οι διεφθαρμένοι και αντικαθίσταται με την πραγματική εικόνα: Ενός λαού που σκληρά και αδίκως δοκιμάζεται από επιλογές που έχουν οδηγήσει τα πράγματα στο αδιέξοδο, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη» είπε ο κ.Τσίπρας.
Ο Κάρολος Παπούλιας για την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα επισήμανε ότι «είναι μία επιτυχία προσωπική, η οποία βέβαια έχει αντίκτυπο στην ευρωπαϊκή Αριστερά, η οποία είναι μία δύναμη για την Ευρώπη. Μπορεί να μην είναι τώρα, αλλά οπωσδήποτε είναι μία δύναμη η οποία θα παίξει σημαντικό πολιτικό ρόλο στα επόμενα χρόνια. Και αναφέρομαι βέβαια στους Die Linke της Γερμανίας, οι οποίοι, νομίζω, ότι είναι η ισχυρότερη ομάδα μέσα στην ευρωπαϊκή αριστερά» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
«Και μετά τον μεγάλο συνασπισμό, έχει ρόλο αξιωματικής αντιπολίτευσης» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νέλσον Μαντέλα: Ο ισόβιος αγώνας κατά του ρατσισμού
- Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στα Διαβατά
- Ελβετικό φράγκο: Έφτασε η κρίσιμη δίκη στον Άρειο Πάγο – Προσφυγή 200.000 πολιτών
- Η La Liga πάει τους παίκτες στα δικαστήρια
- «Καραγκιόζη… Χάσαμε τον Αϊ Βασίλη!»: Με τη Ματίνα Νικολάου στο θέατρο Σκιών του Π. Χατζηαναγνώστου
- Γιατί η πολιτική φαντασία έχει πεθάνει – και πώς να την αναστήσουμε
- Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας Byron
- Αρκάς: Η καλημέρα της Παρασκευής σε κλίμα κακοκαιρίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442