Ομάδες δράσης για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε ευάλωτα νοικοκυριά
Η δημιουργία ειδικών ομάδων δράσης σε τοπικό επίπεδο, που θα εντοπίζει και θα παρεμβαίνει για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε περιπτώσεις που χρήζουν βοήθειας, θα δρομολογηθεί στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο υπό τον υπουργό ΠΕΚΑ Γ.Μανιάτη, μετά τα τραγικά περιστατικά θανάτων σε σπίτια με κομμένο ρεύμα. «Απόφασή μας είναι να στηρίξουμε τα ευάλωτα νοικοκυριά ώστε άμεσα να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότησή τους» δήλωσε ο υπουργός.
Η δημιουργία ειδικών ομάδων δράσης σε τοπικό επίπεδο, που θα εντοπίζει και θα παρεμβαίνει για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε περιπτώσεις που χρήζουν βοήθειας, θα δρομολογηθεί στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, υπό τον υπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη, με συμμετοχή του υφυπουργού Ασημάκη Παπαγεωργίου, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και της διοίκησης της ΔΕΗ, μετά τα τραγικά περιστατικά θανάτων σε σπίτια με κομμένο ρεύμα.
«Απόφασή μας είναι να στηρίξουμε τα ευάλωτα νοικοκυριά ώστε άμεσα να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότησή τους», τονίζει σε αποψινή του δήλωση ο κ. Μανιάτης και προσθέτει:
«Σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση δημιουργούμε ειδικές ομάδες δράσης ώστε με διαφάνεια και ανθρωπιά να δοθούν λύσεις. Δεν παραγνωρίζουμε τα χρέη και τα κόστη προς τη ΔΕΗ, όμως βάζουμε τον άνθρωπο πάνω από τα κέρδη της επιχείρησης.»
» Ταυτόχρονα προχωρούμε σε όλες τις ενέργειες ώστε να δώσουμε με έκπτωση μέχρι 70% ηλεκτρικό ρεύμα σε όλες τις κοινωνικές δομές της εκκλησίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της κοινωνίας των πολιτών που παρέχουν κοινωνικά συσσίτια, παντοπωλεία και φαρμακεία».
Σύμφωνα με πληροφορίες η πρωτοβουλία αφορά περιπτώσεις που δεν έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, είτε λόγω άγνοιας, είτε έλλειψης των απαιτούμενων κριτηρίων.
Οι περιπτώσεις αυτές θεωρείται ότι μπορούν να εντοπιστούν άμεσα σε τοπικό επίπεδο και να αντιμετωπιστούν σε συνεργασία με τη ΔΕΗ. Στις τοπικές επιτροπές θα συμμετέχει ο επικεφαλής του γραφείου της ΔΕΗ, εκπρόσωπος του δήμου και της περιφέρειας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Διαδήλωση χιλιάδων μαθητών και φοιτητών στη Χιλή υπέρ της δωρεάν πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση
- Tέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Ανοίγει 1η Απριλίου το myCAR
- Συνταγή: Μαροκινό κοτόπουλο με μπασμάτι
- Στροφή της ΕΕ στη μεταναστευτική πολιτική: «Πράσινο φως» για κέντρα απέλασης εκτός Ευρώπης
- Βομβαρδισμοί του Ισραήλ σε Τεχεράνη, Βηρυτό – Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Ιράν
- Ο Τραμπ εξετάζει την αποστολή 10.000 ακόμη στρατιωτών στη Μέση Ανατολή
- Βάλε την κίνηση στη ζωή σου: Πέντε λεπτά κάνουν τη διαφορά
- Καταιγίδες φέρνει η κακοκαιρία Deborah: Πότε θα σαρώσει την Αττική – Πού θα έχουμε έντονα φαινόμενα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 27.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/bangkit-prayogi-bcMjZd0BzQk-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442