Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Απώλειες εθνικών εσόδων από «μη εγκεκριμένα» συνέδρια

Απώλειες εθνικών εσόδων από «μη εγκεκριμένα» συνέδρια

Την απώλεια «μη εγκεκριμένων» συνεδρίων που θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν στη χώρα, με τις ανάλογες επιπτώσεις στα εθνικά ταμεία, έχει ως αποτέλεσμα η σύγχυση που επικρατεί στην αγορά μεταξύ της Εγκυκλίου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), περί επιστημονικών εκδηλώσεων και του Κώδικα Δεοντολογίας του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ).

Την απώλεια «μη εγκεκριμένων» συνεδρίων που θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν στη χώρα, με τις ανάλογες επιπτώσεις στα εθνικά ταμεία, έχει ως αποτέλεσμα η σύγχυση που επικρατεί στην αγορά μεταξύ της Εγκυκλίου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), περί επιστημονικών εκδηλώσεων και του Κώδικα Δεοντολογίας του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ).

Σύμφωνα με τον HAPCO, σε συνέχεια των εμποδίων που εγείρονταν στη διοργάνωση ιατρικών συνεδρίων με παλαιότερες εκδόσεις της Εγκυκλίου ΕΟΦ, οι Οργανωτές Συνεδρίων (PCOs) καλούνται πλέον να «συμμορφώνονται» όχι μόνο στις διατάξεις της νέας Εγκυκλίου ΕΟΦ, αλλά και στον Κώδικα Δεοντολογίας του ΣΦΕΕ.

Ωστόσο ορισμένα σημεία του Κώδικα του ΣΦΕΕ έρχονται ενίοτε σε αντίθεση ή/και σε «μερική» συμφωνία με τις διατάξεις της Εγκυκλίου του ΕΟΦ, δημιουργώντας ερωτηματικά στον Οργανωτή Συνεδρίων, για την κατεύθυνση που χρειάζεται να ακολουθήσει ώστε να λάβει την απαιτούμενη έγκριση στον ΕΟΦ και να προχωρήσει στη διοργάνωση.

Αναλύοντας την οικονομική διάσταση των απωλειών, οι δαπάνες ενός συνέδρου είναι επτά φορές μεγαλύτερες από ό,τι του μέσου τουρίστα, ενώ η άρτια διοργάνωση ενός συνεδρίου απαιτεί την απασχόληση 60 διαφορετικών ειδικοτήτων από τον χώρο της παροχής υπηρεσιών (τουριστικών και μη).

Εν τω μεταξύ, τη θεσμοθέτηση της συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Τουρισμού και της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕ), μέσω κοινής επιτροπής και τακτικών συναντήσεων, συμφώνησαν την Τρίτη η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη και ο πρόεδρος της ΚΕΕ Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Η υπουργός ζήτησε τη συνδρομή της ΚΕΕ στην ανάπτυξη του τουρισμού και την αύξηση του τουριστικού ρεύματος, αναφερόμενη στις προσπάθειες για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Επισήμανε παράλληλα την ανάγκη στήριξης της προσπάθειας από την Κεντρική Ενωση Επιμελητηρίων, ενώ δέχθηκε υπόμνημα από τον κ. Μίχαλο με τις προτάσεις της ΚΕΕ για την καλύτερη απόδοση του εγχώριου τουριστικού προϊόντος.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο