Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
6 παραστάσεις σηκώνουν αυλαία σήμερα

6 παραστάσεις σηκώνουν αυλαία σήμερα

Η εβδομάδα ανοίγει με έξι έργα που ανεβαίνουν στις θεατρικές σκηνές και τα περισσότερα επικεντρώνονται στα υπαρξιακά μας προβλήματα και τις διαπροσωπικές σχέσεις. Οι «Ακόλαστες εσπερίδες» ο μονόλογος του Ανδρέα Στάικου, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία της Ν. Καποδίστρια. ανεβαίνει στο Beton 7. Μια ηθοποιός μιλά για τις διαπροσωπικές σχέσεις, τη ματαιότητα της ζωής και τη […]

Η εβδομάδα ανοίγει με έξι έργα που ανεβαίνουν στις θεατρικές σκηνές και τα περισσότερα επικεντρώνονται στα υπαρξιακά μας προβλήματα και τις διαπροσωπικές σχέσεις.

Οι «Ακόλαστες εσπερίδες» ο μονόλογος του Ανδρέα Στάικου, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία της Ν. Καποδίστρια. ανεβαίνει στο Beton 7.
Μια ηθοποιός μιλά για τις διαπροσωπικές σχέσεις, τη ματαιότητα της ζωής και τη φύση του έρωτα, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα πως η μόνη δυνατή πραγματικότητα είναι η θεατρική.

Ημέρες και ώρες παράστασης: 14, 15, 21, 22, 28, 29 Οκτωβρίου στις 21:00
Εισιτήριο: 10, 5 ευρώ
Beton 7 (Πύδνας 7, Βοτανικός), τηλ.: 210 7512625

Το «Dreamville» είναι ένα Ψυχολογικό δράμα που έγραψε και σκηνοθετεί η Έφη Μεράβογλου στον με ερμηνευτές τους: K. Μούτσης, Ισ. Αναστασίου, Έφη Μεράβογλου, Ελ. Μαμασούκα.
Η παράσταση θέτει το ερώτημα: πώς θα ήταν η ζωή σε έναν κόσμο διαφορετικό από αυτόν που γνωρίζουμε, όπου τίποτα δεν φαίνεται αληθινό και όλοι λένε την αλήθεια και μόνο αυτό που σκέφτονται.

Ημέρες και ώρες παράστασης: Δευτέρα, Τρίτη: 21:00
Εισιτήριο: 12, 7, 5 ευρώ.
Χώρος Τέχνης Ασωμάτων (Ασωμάτων 6, Θησείο), τηλ.: 211 8009838

«Το θέαμα» O μονόλογος του Τζόνι Κλάνσι που τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Β. Κατσικονούρης και Ερμηνεύει ο Β. Ρόκκος σε μετάφραση Κ. Θεοδωράτου μιλάει για έναν ηθοποιό χωρίς όνομα ο οποίος περιγράφει με ακρίβεια, ειρωνεία και χιούμορ τι «παίζεται» κατά την εκτέλεση ενός ρόλου σε συναισθηματικό, ψυχολογικό και φιλοσοφικό επίπεδο.

Ημέρες και ώρες παράστασης: Δευτέρα: 21:00
Εισιτήριο: 10,5 ευρώ.
Στο Θέατρο Εν Αθήναις (Ιάκχου 19, Γκάζι), τηλ.: 210 3425170

Για ένα βετεράνο που επιστρέφει στην πόλη του και τις δυσκολίες προσαρμογής που αντιμετωπίζει μιλάει το «Kill the-M-all» της Κατερίνας Παπαδάκη που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Ζ. Χαϊτίδη και ερμηνεύει ο Στ. Δημόπουλος.

Ημέρες και ώρες παράστασης: Δευτέρα, Τρίτη στις 21:30
Εισιτήριο: 10. Ειδική προσφορά σε φοιτητές.
ΠΚ (Κασομούλη 30 & Ρενέ Πυώ 2, Νέος Κόσμος), τηλ.: 210 9011677

Για δεύτερη χρονιά ξαναπαίζεται το κοινωνικό έργο του Μαρκ Σεν Ζερμέν «John Lennon: Το σκαθάρι και τα μάτια σας» στο Αγγέλων Βήμα. Η σκηνοθεσία είναι της Αθ. Καραγιαννοπούλου και ερμηνεύουν οι: Κ. Τριανταφυλλόπουλος, Λ. Βασιλάκης.
Στα ’70s δύο πράκτορες του FBI παρακολουθούν τον τραγουδοποιό/ακτιβιστή Τζον Λένον. Μέσα από τα αρχεία των μυστικών υπηρεσιών και το φάκελο του «Σκαθαριού» φωτίζεται η σύγχρονη Ιστορία των ΗΠΑ.

Ημέρες και ώρες παράστασης: Δευτέρα, Τρίτη στις 19:30
Εισιτήριο: 12, 10, 8 ευρώ.
Αγγέλων Βήμα (Σατωβριάνδου 36, Ομόνοια, Κέντρο), τηλ.: 210 5242211

«Ψύχωση». Δράμα του Τάσου Σαγρή σε σκηνοθεσία του ίδιου. Βασισμένη στο έργο της Σάρα Κέιν «4.48 Psychosos», η παράσταση ανατέμνει το υπαρξιακό αδιέξοδο, την αυτοκαταστροφική οργή και τη βία των νέων ανθρώπων σήμερα.
Παίζουν: Σ. Δούτσιου, Δ. Σακελλαρίου, Θ. Φατούρoς, Λ. Ξουράφη

Ημέρες και ώρες παράστασης: Δευτέρα, Τρίτη στις 21:00
Εισιτήριο: 10 ευρώ.
Θέατρο Παραμυθίας (Παραμυθιάς 27, Μεταξουργείο), τηλ.: 210 3457904

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο