Ποσό 1,3 δισ. ευρώ άντλησε το Δημόσιο με μειωμένο επιτόκιο
Ποσό 1,3 δισ. ευρώ άντλησε ο ΟΔΔΗΧ μέσω της έκδοσης εξάμηνων εντόκων γραμματίων του Δημοσίου. Το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 4,15%, έναντι 4,20% που ήταν στην αντίστοιχη έκδοση του Σεπτεμβρίου, ενώ το ζητούμενο ποσό υπερακαλύφθηκε κατά 2,04 φορές (έναντι 1,89).
Ποσό 1,3 δισ. ευρώ άντλησε ο ΟΔΔΗΧ μέσω της έκδοσης εξάμηνων εντόκων γραμματίων του Δημοσίου, την Τρίτη.
Το μεσοσταθμικό επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 4,15%, έναντι 4,20% που ήταν στην αντίστοιχη έκδοση του Σεπτεμβρίου.
Από το συνολικά αντληθέν ποσό, 300 εκατ. ευρώ προήλθαν από μη ανταγωνιστικές προσφορές. Ο συντελεστής κάλυψης διαμορφώθηκε στο 2,04 από 1,89 στην προηγούμενη έκδοση.
«Σήμερα διενεργήθηκε δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων, ύψους ενός δισκατομμυρίου ευρώ. Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 4,15%. Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 2,04 δισεκατομμυρίων ευρώ, πού υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 2,04 φορές», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).
Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers) και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013.
Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, έως την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013, στις 12 μ.μ.
Σημειώνεται ότι κατά τις δημοπρασίες δεν καταβάλλεται προμήθεια.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας