Μείζον πολιτικό θέμα οι θέσεις Κρανιδιώτη, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ
Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί το γεγονός ότι η τοποθέτηση του Φαήλου Κρανιδιώτη, με αγοραίους για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρισμούς, δεν αποδοκιμάστηκε από την κυβέρνηση. «Η ένοχη σιωπή εκ μέρους της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά σχετικά με τις φιλοχρυσαυγίτικες εμφυλιοπολεμικές απόψεις του συμβούλου του Φ.Κρανιδιώτη εγείρουν μείζον πολιτικό θέμα» δήλωσε ο Π.Σκουρλέτης. Απευθύνομαι στην βάση της Χρυσής Αυγής, επανέρχεται ο κ. Κρανιδιώτης.
Την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί το γεγονός ότι η τοποθέτηση του Φαήλου Κρανιδιώτη, με αγοραίους για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρισμούς, δεν αποδοκιμάστηκε από την κυβέρνηση.
«Η ένοχη σιωπή εκ μέρους της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά σχετικά με τις φιλοχρυσαυγίτικες εμφυλιοπολεμικές απόψεις του συμβούλου του Φ.Κρανιδιώτη εγείρουν μείζον πολιτικό θέμα» δήλωσε ο Π.Σκουρλέτης.
Ο κ. Σκουρλέτης σημειώνει: «Αντί της άμεσης αποπομπής του κ. Κρανιδιώτη, ο κ. Σαμαράς επιλέγει να σιωπά γεγονός που μαρτυρεί την συμφωνία του με τις απόψεις του συμβούλου του.
»Αλήθεια με τέτοιες απόψεις, που ανακαλύπτουν εκλεκτικές συγγένειες με τη νεοναζιστική Χ.Α., που αποκαλούν «σκυλολόι» την αξιωματική αντιπολίτευση και προπαγανδίζουν το διχασμό θα απαντήσει ο κ. Σαμαράς στο εγκληματικό νεοναζιστικό μόρφωμα;
»Δυστυχώς για τη σημερινή ηγεσία της ΝΔ ο κ. Κρανιδιώτης δεν είναι ο μόνος από το πρωθυπουργικό περιβάλλον που έχει ανακαλύψει εν δυνάμει σύμμαχους στην ΧΑ. Πριν λίγες μέρες ο κ. Μπαλτάκος είχε υποστηρίξει παρόμοιες απόψεις. Ο πρωθυπουργός πρέπει να πάψει να κρύβεται. Οφείλει απαντήσεις απέναντι στον ελληνικό λαό».
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Φαήλος Κρανιδιώτης αναφέρθηκε στην έκφραση που χρησιμοποίησε στην ανάρτησή του στο Facebook «εγώ δεν βρίζω πατριώτες, δεν βρίζω εθνικιστές, Φυλάω τις «σφαίρες» μου για τον αληθινό αντίπαλο», λέγοντας ότι η λέξη σφαίρες είναι μέσα σε εισαγωγικά και αναφέρεται στα πολιτικά επιχειρήματα.
Στην παρατήρηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ.Μπαλάφα ότι η ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια και θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει άλλη λέξη, ωστόσο αυτή ήταν η επιλογή του, ο κ. Κρανιδιώτης απάντησε «θα λέω ό,τι θέλω» και πρόσθεσε: «Είμαι απέναντι στον ολοκληρωτισμό που εκπροσωπούν και κομμάτια του δικού σας κόμματος».
Εξηγώντας το νόημα της ανάρτησής του, ο κ. Κρανιδιώτης ανέφερε ότι απευθύνεται «στη βάση της Χρυσής Αυγής».
«Είναι πρώην ψηφοφόροι άλλων κομμάτων και προσπαθούμε να τους πείσουμε… Τι θέλουν να τους βρίζουμε; Τι φοβάται ο ΣΥΡΙΖΑ μήπως μας ψηφίσουν;» είπε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Ολυμπιακός, η «χρυσή» Εθνική και τα φοβερά επιτεύγματα – Ποια είναι η κορυφαία πολίστρια στον κόσμο, Φωτεινή Τριχά (vids)
- Κλόντια Σίφερ: Αποχαιρετά τη Μπαρντό με φωτογραφίες που μοιάζουν σαν 2 σταγόνες νερό
- Ραγδαία αύξηση γρίπης και ιώσεων στα παιδιατρικά νοσοκομεία
- Το Trophy Tour έρχεται στον Πειραιά ενόψει του Betsson Super Cup
- Η μέρα που άλλαξαν τα πάντα: Σαν σήμερα ο Μίκαελ Σουμάχερ τραυματίστηκε σοβαρά στις Άλπεις
- Φεμινιστική απεργία
- Οι ελπίδες και τα χρήματα για να εντοπιστεί η πτήση MH370 – «Δεν το κάνουν για τα λεφτά»
- Οικονομικό βαρόμετρο ΒΕΘ: Η ακρίβεια ταλανίζει τους βιοτέχνες – Δυσοίωνα στοιχεία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442