
Το ΔΝΤ ενέκρινε την εκταμίευση δόσης 1 δισ. ευρώ προς την Ιρλανδία
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενέκρινε την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ιρλανδία, ύψους 1 δισ. ευρώ, καθώς η χώρα συνεχίζει να έχει μια σταθερή πορεία όσον αφορά τους όρους του δανεισμού. Σύμφωνα με το ΔΝΤ η οικονομία της χώρας θα πρέπει να εξακολουθήσει να αυξάνεται κατά 2% τοις εκατό ετησίως από το 2014, ώστε το χρέος της να είναι βιώσιμο.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενέκρινε την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ιρλανδία, ύψους 1 δισ. ευρώ, καθώς η χώρα συνεχίζει να έχει μια σταθερή πορεία όσον αφορά τους όρους του δανεισμού.
Το ΔΝΤ ανακοίνωσε πως η οικονομία της Ιρλανδίας συρρικνώθηκε 1,2% κατά το δεύτερο τετράμηνο καθώς οι εξαγορές και η εγχώρια ζήτηση μειώθηκε.
Σύμφωνα με το ΔΝΤ η οικονομία της χώρας θα πρέπει να εξακολουθήσει να αυξάνεται κατά 2% τοις εκατό ετησίως από το 2014, ώστε το χρέος της να είναι βιώσιμο.
Σύμφωνα με το ΔΝΤ τα δημοσιονομικά αποτελέσματα για τους πρώτους οκτώ μήνες είναι σύμφωνα με τον προϋπολογισμό 2013, με το δημοσιονομικό έλλειμμα αναμένεται να είναι περίπου 6,8% του ΑΕΠ το 2013 και το δημόσιο χρέος να φθάνει 123%του ΑΕΠ.
Αν και οι ιρλανδικές τράπεζες σταδιακά επιστρέφουν στην κερδοφορία, ωστόσο τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια τους ανέρχονται στο 26,5% του χαρτοφυλακίου των δανείων τους, ενώ οι πιστώσεις προς τον ιδιωτικό τομέα εξακολουθούν να κινούνται πτωτικά (μειώθηκαν κατά 4,5% τον Ιούλιο σε ετήσια βάση) .
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Euroleague όρισε τον Ντιφαλά στο Παναθηναϊκός – Μπασκόνια
- Γροιλανδία: «Δεν σκέφτομαι πλέον αποκλειστικά την ειρήνη» – Νέες απειλές Τραμπ και έκτακτη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες
- Ταΰγετος: «Είχαν κακώσεις και δεν μπορούσανε να περπατήσουν» – Αίσιο τέλος για τους 8 ορειβάτες
- Αγρότες: Ψαλιδίζει τις προσδοκίες ο Τσιάρας – «Η κυβέρνηση έχει κάνει τις τελικές της ανακοινώσεις»
- Η Τόνια Σωτηροπούλου αποχαιρετά τον πατέρα της – Η συγκινητική ανάρτησή της
- Θεσσαλονίκη: 38χρονος διέρρηξε 14 οχήματα μέσα σε λίγες ώρες
- Πρώτη κρούση για τον Τσάμπι Αλόνσο: Τον θέλει η Άιντραχτ Φρανκφούρτης
- Εξεταστική – ΟΠΕΚΕΠΕ: Αρνείται να εξετάσει τον Γκόλια η αντιπολίτευση – «Ευτελισμός της διαδικασίας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-134x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)








































![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-315x220.jpg)

















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442