
Το ΔΝΤ ενέκρινε την εκταμίευση δόσης 1 δισ. ευρώ προς την Ιρλανδία
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενέκρινε την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ιρλανδία, ύψους 1 δισ. ευρώ, καθώς η χώρα συνεχίζει να έχει μια σταθερή πορεία όσον αφορά τους όρους του δανεισμού. Σύμφωνα με το ΔΝΤ η οικονομία της χώρας θα πρέπει να εξακολουθήσει να αυξάνεται κατά 2% τοις εκατό ετησίως από το 2014, ώστε το χρέος της να είναι βιώσιμο.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενέκρινε την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ιρλανδία, ύψους 1 δισ. ευρώ, καθώς η χώρα συνεχίζει να έχει μια σταθερή πορεία όσον αφορά τους όρους του δανεισμού.
Το ΔΝΤ ανακοίνωσε πως η οικονομία της Ιρλανδίας συρρικνώθηκε 1,2% κατά το δεύτερο τετράμηνο καθώς οι εξαγορές και η εγχώρια ζήτηση μειώθηκε.
Σύμφωνα με το ΔΝΤ η οικονομία της χώρας θα πρέπει να εξακολουθήσει να αυξάνεται κατά 2% τοις εκατό ετησίως από το 2014, ώστε το χρέος της να είναι βιώσιμο.
Σύμφωνα με το ΔΝΤ τα δημοσιονομικά αποτελέσματα για τους πρώτους οκτώ μήνες είναι σύμφωνα με τον προϋπολογισμό 2013, με το δημοσιονομικό έλλειμμα αναμένεται να είναι περίπου 6,8% του ΑΕΠ το 2013 και το δημόσιο χρέος να φθάνει 123%του ΑΕΠ.
Αν και οι ιρλανδικές τράπεζες σταδιακά επιστρέφουν στην κερδοφορία, ωστόσο τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια τους ανέρχονται στο 26,5% του χαρτοφυλακίου των δανείων τους, ενώ οι πιστώσεις προς τον ιδιωτικό τομέα εξακολουθούν να κινούνται πτωτικά (μειώθηκαν κατά 4,5% τον Ιούλιο σε ετήσια βάση) .
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στη φυλακή ο 35χρονος εκτελεστής της ρωσόφωνης μαφίας
- Ο Έμερι θέλει να πιάσει στον… ύπνο την Άρσεναλ
- Πηγές ΥΠΕΘΑ: Παντελώς ανακριβείς οι ισχυρισμοί για δήθεν «εξαπάτηση» των στρατιωτικών
- Σουρινάμ: Αυτοκτόνησε στη φυλακή ο άνδρας που σκότωσε με μαχαίρι εννέα ανθρώπους
- Τσουκαλάς: Ο κ. Κακλαμάνης προσπαθεί να κάνει διαχείριση πολιτικού κόστους για τον κ. Μητσοτάκη
- Ολυμπιακός – ΟΦΗ: Η ενημέρωση των «ερυθρόλευκων» για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια του Betsson Super Cup
- Νικήτας Κακλαμάνης: Τον λαό οφείλεις να τον σέβεσαι όταν ανεβαίνεις στην εξουσία
- «Ήταν σαν να μην πέρασε μια μέρα»: Συγκινεί η Αγγελική Λάμπρη για το reunion του Παρά Πέντε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442