Πολυήμερη απεργία των εργαζομένων στα υφαντουργεία του Μπανγκλαντές
Για πέμπτη ημέρα συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα υφαντουργεία του Μπανγκλαντές, οι οποίοι απαιτούν αύξηση των μισθών πείνας. Τις προηγούμενες ημέρες, περίπου 100 εργοστάσια είχαν κλείσει ενώ οι επιχειρήσεις ανησυχούν πως θα καθυστερήσουν την παράδοση παραγγελιών στις εταιρείες της Δύσης.
Για πέμπτη ημέρα συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα υφαντουργεία του Μπανγκλαντές, οι οποίοι απαιτούν αύξηση των μισθών πείνας. Τις προηγούμενες ημέρες, περίπου 100 εργοστάσια είχαν κλείσει ενώ οι επιχειρήσεις ανησυχούν πως θα καθυστερήσουν την παράδοση παραγγελιών στις εταιρείες της Δύσης.
Το συγκρουσιακό κλίμα αναζωπυρώνεται σποραδικά μετά την τραγωδία στην πυρκαγιά του εργοστασίου υφασμάτων τον περασμένο Μάιο. Η φωτιά είχε στοιχίσει τη ζωή πάνω από χίλιοι εργαζόμενοι και είχε προκαλέσει διεθνή κατακραυγή για τις συνθήκες εργασίας σε όλο τον κλάδο.
Τη Δευτέρα, η αστυνομία είχε χρησιμοποιήσει πλαστικές σφαίρες, δακρυγόνα και γκλομπ εναντίον των απεργών που βγήκαν στους δρόμους.
Κεντρικό αίτημα της απεργίας είναι η προώθηση αυξήσεων και η εγκαθίδρυση κατώτατου μισθού 8.114 τάκα -77 ευρώ- στα εργοστάσια κλωστοϋφαντουργίας. Σήμερα, ο μηνιαίος μισθός βρίσκεται στα 3.000 τάκα, δηλαδή 28 ευρώ.
Η κλωστοϋφαντουργία είναι πυλώνας της οικονομίας του Μπανγκλαντές. Από τις εξαγωγές, η οικονομία της χώρας κερδίζει περίπου 15 δισ. ευρώ τον χρόνο.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας