Τον Οκτώβριο η παρουσίαση του σχεδίου για την ανάπλαση της Αθήνας
Τον Οκτώβριο αναμένεται να παρουσιαστεί το πρόγραμμα των δράσεων του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης (ΣΟΑΠ) για το κέντρο της Αθήνας, όπως προέκυψε από τη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη.
Τον Οκτώβριο αναμένεται να παρουσιαστεί το πρόγραμμα των δράσεων του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης (ΣΟΑΠ) για το κέντρο της Αθήνας, όπως προέκυψε από τη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη.
Την πρόθεση όλων για στενή συνεργασία, «ώστε να γίνει πράξη το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. «Το ΣΟΑΠ αποτελεί ένα στρατηγικό εργαλείο που σχεδιάσαμε, προτείναμε και χρηματοδοτούμε, προκειμένου να αποκτήσει η Αθήνα όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που περισσότερο από κάθε φορά χρειάζεται: οικονομική αναζωογόνηση, βιώσιμη ανάπτυξη, ποιότητα ζωής» ανέφερε ο κ. Καμίνης.
«Χρειαζόμαστε ένα ρεαλιστικό σχέδιο ολοκληρωμένης αστικής παρέμβασης, που είναι η μόνη διέξοδος για να επιλύσουμε στρεβλώσεις και να κάνουμε ουσιαστικές παρεμβάσεις που θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στην πόλη της Αθήνας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Αττικής. Μόνο με τέτοιες δράσεις μπορούμε να γίνει και πάλι η χώρα βιώσιμη» δήλωσε ο Γιάννης Μανιάτης.
Ανέφερε δε ότι «πολιτική βούληση υπάρχει και είμαστε έτοιμοι να διαθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις, ως ΥΠΕΚΑ μέσω του οργανισμού ρυθμιστικού σχεδίου Αθήνας και ως κυβέρνηση ώστε σε συνεργασία με το δήμο Αθηναίων, που είναι ο επισπεύδων φορέας του προγράμματος, να αντιμετωπίσουμε ολιστικά τα προβλήματα του κέντρου της Αθήνας».
«Άμεση προτεραιότητα ο συντονισμός δράσεων»
Βασικοί στόχοι του ΣΟΑΠ για το κέντρο της Αθήνας, όπως διαμορφώνονται σε προκαταρκτικό στάδιο, είναι η στήριξη της οικονομικής βάσης, η ανάκτηση της κοινωνικής και πολιτισμικής συνοχής, η επανακατοίκηση, η αποκατάσταση συνθηκών ασφάλειας και νομιμότητας, η ανάκτηση και αναβάθμιση του δημόσιου χώρου, η βελτίωση περιβαλλοντικών συνθηκών και πολεοδομικής λειτουργίας, η ενίσχυση της ταυτότητας και της εικόνας της πόλης, καθώς επίσης και η βελτίωση των μηχανισμών διακυβέρνησης, σχεδιασμού και συμμετοχής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η μέρα των αποφάσεων για τις αγροτικές κινητοποιήσεις έφτασε – Το κλίμα στα μπλόκα και η αγωνία του Μαξίμου
- Χοκς – Μπακς 110-112: Νίκη – ανάσα στην Ατλάντα με «διπλό» Αντετοκούνμπο (vid)
- Δεληβοριάς για τις δηλώσεις Καρυστιανού: «Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπαίνουν σε διαβούλευση»
- Θανατική ποινή: Ανησυχητική αύξηση παγκοσμίως το 2025
- Αναστασίου: «Χρειαζόμαστε ενίσχυση – Kάθε ματς είναι κρίσιμο»
- Συμβούλιο Ειρήνης: Η Γαλλία απορρίπτει την πρόσκληση του Τραμπ – Φοβάται ότι θέλει να αντικαταστήσει τον ΟΗΕ
- Χιούλμαντ ενόψει Ολυμπιακού: «Θα είναι ένας σκληρός αγώνας»
- Blue Monday: Είναι όντως η «Μπλε Δευτέρα» η πιο στενάχωρη μέρα του χρόνου και τι να κάνουμε γι’αυτο;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)















































![Καραμπόλα περισσότερων από 100 αυτοκινήτων στο Μίσιγκαν – Οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι στα οχήματα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/michigan-visibility-315x220.jpg)











Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442