Πυρκαγιά ξέσπασε το απόγευμα στο Πόρτο Ράφτη
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Πέμπτης στο Αυλάκι Αττικής, στο Πόρτο Ράφτη. Η φωτιά ξεκίνησε σε χώρο με οικόπεδα, κοντά σε σπίτια, οι φλόγες όμως έχουν επεκταθεί πλέον προς την πλαγιά, χωρίς να απειλούνται πλέον κατοικίες. Λόγω του δυνατού ανέμου, υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής.
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Πέμπτης στο Αυλάκι Αττικής, στο Πόρτο Ράφτη.
Η φωτιά ξεκίνησε σε χώρο με οικόπεδα και χαμηλή βλάστηση, στο τέρμα της οδού Κερκύρας, κοντά σε σπίτια.
Οι φλόγες έχουν επεκταθεί πλέον προς την πλαγιά, χωρίς όμως να απειλούνται πλέον κατοικίες.
Λόγω του δυνατού ανέμου, υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής.
Επί τόπου έσπευσαν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 15 ατόμων και ένα ελικόπτερο.
Τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης αυξήθηκαν σε δύο λίγο αργότερα.
Πυρκαγιές σε Φωκίδα και Ηλεία
Δύο ακόμα πυρκαγιές είναι σε εξέλιξη από το απόγευμα σε δασικές εκτάσεις στο δήμο Γραβιάς στη Φωκίδα και στο Γεράκι Ηλείας.
Η φωτιά στη Φωκίδα εκδηλώθηκε σε δάσος με βελανιδιές και πουρνάρια, στην περιοχή Καστέλια, κοντά στο Πολύδροσο.
Επί τόπου βρίσκονται και προσπαθούν να τη θέσουν υπό έλεγχο, 36 πυροσβέστες με 12 οχήματα, έξι άτομα πεζοπόρα, ενώ από αέρος έκαναν μέχρι πριν από λίγο ρίψεις νερού τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη (δύο καναντέρ και δυο πετζετέλ).
Λίγο αργότερα εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στο Γεράκι του δήμου Ήλιδας, επίσης σε δασική έκταση. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 18 πυροσβέστες με εννέα οχήματα, δέκα άτομα πεζοπόρα και δυο πυροσβεστικά αεροπλάνα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
- Η Γερμανία ζητά απάντηση από την ΕΕ στους νέους δασμούς του Τραμπ και θέτει θέμα για την εμπορική συμφωνία
- Ιαπωνία: Η μεγαλύτερη εταιρεία σάλτσας σόγιας αποκτά …γεύση για deals
- Αερομεταφορές: Η κούρσα για την επόμενη γενιά κινητήρων τζετ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442