Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Μεγάλη φωτιά έκλεισε το αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι

Μεγάλη φωτιά έκλεισε το αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι

Μεγάλη φωτιά προκάλεσε το κλείσιμο του διεθνούς αεροδρομίου Τζόμο Κενυάτα του Ναϊρόμπι, ένα από τα σημαντικότερα της ανατολικής Αφρικής. Η φωτιά φαίνεται ότι ξέσπασε στο τμήμα ελέγχου των αναχωρήσεων και επεκτάθηκε γρήγορα στους υπόλοιπους χώρους και τα αίτιά της δεν είναι ακόμη γνωστά. Μετά από τέσσερις ώρες, πυροσβέστες κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά, η οποία κατέστρεψε την αίθουσα διεθνών αφίξεων.

Μεγάλη φωτιά προκάλεσε το κλείσιμο του διεθνούς αεροδρομίου Τζόμο Κενυάτα του Ναϊρόμπι, ένα από τα σημαντικότερα της ανατολικής Αφρικής.

H φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα και έκαιγε για ώρες, καταστρέφοντας μεγάλο μέρος του αεροδρομίου. Ο καπνός ήταν ορατός από χιλιόμετρα και η θερμότητα εμπόδισε τις πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρήσουν στο εσωτερικό.

Μετά από τέσσερις ώρες, πυροσβέστες κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά, η οποία κατέστρεψε την αίθουσα διεθνών αφίξεων.

«Οι πτήσεις κατευθύνονται προς τα αεροδρόμια της Μομπάσα και της Ελντορέτ. Η φωτιά είναι τεράστια» έγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Μουτέ Ιρίνγκο στο λογαριασμό του στο Twitter.

Η φωτιά φαίνεται ότι ξέσπασε στο τμήμα ελέγχου των αναχωρήσεων και επεκτάθηκε γρήγορα στους υπόλοιπους χώρους. Τα αίτιά της δεν είναι ακόμη γνωστά.

Δύο άτομα δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες επειδή εισέπνευσαν καπνό.

Όσοι περίμεναν να ταξιδέψουν απομακρύνθηκαν, ενώ όλες οι αεροπορικές εταιρείες που εκτελούσαν πτήσεις από και προς το Ναϊρόμπι τις έχουν εκτρέψει σε κοντινά αεροδρόμια.

Το απόγευμα της Τετάρτης ξεκίνησαν να εκτελλούνται εμπορικές και εσωτερικές πτήσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται από το τέρμιναλ που προορίζεται για εμπορικά αεροσκάφη.

O εκπρόσωπος της προεδρίας της χώρας, Μανόα Εσιπίσου πρόσθεσε πως πληροφορίες για την επενάληψη των διεθνών επιβατικών πτήσεων «θα ανακοινωθούν αργότερα» μέσα στην ημέρα.

Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για δύο εκρήξεις (πιθανώς από φιάλη ή ηλεκτρικό κύκλωμα) που ακούστηκαν στο χώρο του ελέγχου πριν χτυπήσει ο συναγερμός.

Οι εικόνες που μεταδόθηκαν δείχνουν μεγάλες ζημιές στο εσωτερικό του αεροδρομίου, με τμήμα της οροφής να έχει καταρρεύσει, απανθρακωμένα γραφεία και το πάτωμα γεμάτο νερό από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο