Πυρά στη Βουλή κατά της τροπολογίας για τις καταργήσεις θέσεων με ΠΔ
Την απόσυρση της τροπολογίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που προβλέπει την κατάργηση ή συγχώνευση δημόσιων οργανισμών με Προεδρικά Διατάγματα ζήτησε η αντιπολίτευση κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης, η ψήφιση του οποίου θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη.
Την απόσυρση της τροπολογίαςτου υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που προβλέπει την κατάργηση ή συγχώνευση δημόσιων οργανισμών με Προεδρικά Διατάγματα ζήτησε η αντιπολίτευση κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης, η ψήφιση του οποίου θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ ζήτησαν την απόσυρση της τροπολογίας, ενώ η ΔΗΜΑΡ δήλωσε ότι δεν θα την στηρίξει και θα δηλώσει «παρών» κατά την ψήφιση της. Οι ενστάσεις της αντιπολίτευσης, οι οποίες απορρίφθηκαν από την κυβερνητική πλειοψηφία.
Σε ό,τι αφορά στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης, υπέρ της αρχής τάχθηκαν οι εισηγητές από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, που έκαναν λόγο για αναγκαιότητα οριστικής αντιμετώπισης της αυθαιρεσίας.
Κατά δήλωσαν ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ που υποστήριξαν ότι μόνο εισπρακτικά χαρακτηριστικά έχει, ενώ δεν βάζει δικλείδες ασφαλείας στην προστασία του περιβάλλοντος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Εϊναι οι πιπεριές «ασπίδα» για το ανοσοποιητικό μας;
- Ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη – Η «Ιθάκη» βάζει σε κίνηση Ανδρουλάκη και Φάμελλο
- Λειψυδρία: Ελπιδοφόρα σημάδια από τον Μόρνο μετά τις αυξημένες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις
- «Τρέλα» η μεταφορά της Ταπισερί της Μπαγιέ για τον Ντέιβιντ Χόκνεϊ
- Τσακωμός: Τέσσερις τρόποι για να τον αποφύγεις στη σχέση
- Η μείωση φόρων αντισταθμίζει στις ΗΠΑ τα οφέλη από τους δασμούς
- Φοινικούντα: «Αν βρουν πάνω σου το όπλο ή σε σπίτι, αμάξι, τελείωσε το παραμύθι»
- Ακίνητα: Έρχεται η μεγάλη απογραφή – Στο μικροσκόπιο επτά εκατομμύρια ιδιοκτήτες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)

















































![Η Σέινμπαουμ ζήτησε από τις ΗΠΑ να μειώσουν την ζήτηση ναρκωτικών ανάμεσα στους νέους [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/sheinbaum321-315x220.jpg)














Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442