Μειωμένα έσοδα και κέρδη για την Ericsson Ελλάς το 2012
Πτώση εσόδων, καθώς και συρρίκνωση της κερδοφορίας της, κατέγραψε το 2012 η θυγατρική του διεθνούς επιχειρηματικού ομίλου Ericsson. Η εμπορική εταιρεία τηλεπικοινωνιακού υλικού Έρικσον Ελλάς είχε έσοδα 63,32 εκατ. ευρ, από 81,12 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα.
Πτώση εσόδων, καθώς και συρρίκνωση της κερδοφορίας της, κατέγραψε το 2012 η αλλοδαπών κεφαλαίων ελληνική εμπορική εταιρεία τηλεπικοινωνιακού υλικού Έρικσον Ελλάς, θυγατρική του διεθνούς επιχειρηματικού ομίλου Ericsson.
Σύμφωνα με τον ισολογισμό της, τα έσοδα της Έρικσον Ελλάς, η οποία ιδρύθηκε στην Αθήνα πριν από 35 χρόνια, περιορίστηκαν το 2012 σε 63,32 εκατ. ευρώ, από 81,12 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση, παρουσιάζοντας μείωση κατά 22%.
Η εταιρεία, η οποία διευθύνεται από τον Maurizio de Dominicis, παρουσίασε κέρδη προ φόρων 1,68 εκατ. ευρώ, έναντι αντίστοιχων κερδών 7,78 εκατ. ευρώ το 2011, μειωμένα κατά 78,4%.
Σημειώνεται ότι τα υψηλά κέρδη του 2011 οφείλονταν σε μεγάλο βαθμό σε έκτακτα, μη επαναλαμβανόμενα έσοδα (8,74 εκατ. ευρώ).
Το μεικτό περιθώριο κέρδους της επιχείρησης το 2012 ανήλθε στο 19,5%, από 16,7% το 2011.
Μετά την αφαίρεση των φόρων της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ήταν 620.000 ευρώ.
Το σύνολο των απασχολουμένων κεφαλαίων της Έρικσον Ελλάς, η οποία εδρεύει στην Παιανία, στα τέλη του 2012 ήταν 46,89 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 15,22 εκατ. ευρώ (32,5%) ήταν ίδια κεφάλαια.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας