Μειωμένα έσοδα και κέρδη για την Ericsson Ελλάς το 2012
Πτώση εσόδων, καθώς και συρρίκνωση της κερδοφορίας της, κατέγραψε το 2012 η θυγατρική του διεθνούς επιχειρηματικού ομίλου Ericsson. Η εμπορική εταιρεία τηλεπικοινωνιακού υλικού Έρικσον Ελλάς είχε έσοδα 63,32 εκατ. ευρ, από 81,12 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα.
Πτώση εσόδων, καθώς και συρρίκνωση της κερδοφορίας της, κατέγραψε το 2012 η αλλοδαπών κεφαλαίων ελληνική εμπορική εταιρεία τηλεπικοινωνιακού υλικού Έρικσον Ελλάς, θυγατρική του διεθνούς επιχειρηματικού ομίλου Ericsson.
Σύμφωνα με τον ισολογισμό της, τα έσοδα της Έρικσον Ελλάς, η οποία ιδρύθηκε στην Αθήνα πριν από 35 χρόνια, περιορίστηκαν το 2012 σε 63,32 εκατ. ευρώ, από 81,12 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση, παρουσιάζοντας μείωση κατά 22%.
Η εταιρεία, η οποία διευθύνεται από τον Maurizio de Dominicis, παρουσίασε κέρδη προ φόρων 1,68 εκατ. ευρώ, έναντι αντίστοιχων κερδών 7,78 εκατ. ευρώ το 2011, μειωμένα κατά 78,4%.
Σημειώνεται ότι τα υψηλά κέρδη του 2011 οφείλονταν σε μεγάλο βαθμό σε έκτακτα, μη επαναλαμβανόμενα έσοδα (8,74 εκατ. ευρώ).
Το μεικτό περιθώριο κέρδους της επιχείρησης το 2012 ανήλθε στο 19,5%, από 16,7% το 2011.
Μετά την αφαίρεση των φόρων της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας ήταν 620.000 ευρώ.
Το σύνολο των απασχολουμένων κεφαλαίων της Έρικσον Ελλάς, η οποία εδρεύει στην Παιανία, στα τέλη του 2012 ήταν 46,89 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 15,22 εκατ. ευρώ (32,5%) ήταν ίδια κεφάλαια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ελλάδα – Ουγγαρία 16-10: Σαρωτική η Εθνική!
- Μεσολόγγι: Νεαρός διαρρήκτης εισέβαλε σε δύο σπίτι μέσα σε λίγη ώρα – Ξυλοκόπησε τον έναν ένοικο
- Μπεκάλι: «Άναυδος από την κουλτούρα του Μιρτσέα Λουτσέσκου – Τώρα ο Ραζβάν πρέπει να αναλάβει τον ρόλο του»
- Κουτσούμπας: Σε έναν κόσμο που φλέγεται, η λαϊκή σπίθα που σιγοκαίει να γίνει πυρκαγιά Ανάστασης λαών
- Κύπρος: Ένας νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας που κατέρρευσε
- Φάμελλος: Το φως της Ανάστασης μας δείχνει τον δρόμο για την κοινωνία που αξίζουμε – Μια κοινωνία δικαίου
- Σβεντ: «Δεν με άφησαν να πάω στον Ερυθρό Αστέρα επειδή είμαι Ρώσος»
- Έρχονται οι «Αγώνες Πείνας» με παλιές και νέες φυσιογνωμίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Ακίνητα: Έκρηξη τιμών σε Ελλάδα και Ευρώπη [πίνακες]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2026/04/akinita1-e1727899707686-1024x684-1-1-300x300.jpg)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442