Κατρακυλά ξανά η δημοτικότητα του Φρανσουά Ολάντ
Η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, σημείωσε ξανά χαμηλά επίπεδα-ρεκόρ τον Ιούνιο, μετά από τη μικρή ανάκαμψη που παρουσίασε τον Μάιο, σύμφωνα με δημοσκόπηση του IFOP, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της γαλλικής εφημερίδας Journal du Dimanche.
Η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, σημείωσε ξανά χαμηλά επίπεδα-ρεκόρ τον Ιούνιο, μετά από τη μικρή ανάκαμψη που παρουσίασε τον Μάιο, σύμφωνα με δημοσκόπηση του IFOP, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της γαλλικής εφημερίδας Journal du Dimanche.
Η έρευνα που δημοσιεύεται την Κυριακή έδειξε ότι μόλις το 26% των ερωτηθέντων δηλώνουν ικανοποιημένοι με την πολιτική απόδοσή του Ολάντ, ποσοστό μειωμένο κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ αντιθέτως ένα εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό -73%- δηλώνει δυσαρεστημένο.
Η δημοτικότητα του Ολάντ που εξελέγη το Μάιο του 2012 είναι σήμερα χαμηλότερη από όλους σχεδόν τους προηγούμενους προέδρους, στο ίδιο χρονικό σημείο της θητείας τους.
Το ποσοστό των ατόμων που εμφανίζονται ικανοποιημένοι με τον πρωθυπουργό Ζαν-Μαρκ Ερό μειώθηκε επίσης κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες στο 31%.
Η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Ολάντ αντιμετωπίζει προβλήματα με την αύξηση της ανεργίας, τη στασιμότητα της οικονομικής ανάπτυξης, το διογκωμένο δημόσιο έλλειμμα, ενώ μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει και η επισημοποίηση του δικαιώματος στο γάμο των ατόμων του ιδίου φύλου.
Η δημοσκόπηση βασίστηκε στις απόψεις 1.865 ατόμων ηλικίας 18 ετών και πάνω ενώ διενεργήθηκε τηλεφωνικά μεταξύ 14 και 22 Ιουνίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Live streaming: Η συνέντευξη Τύπου του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι με τη Λεβερκούζεν
- Φίλος του Άρη Betsson έβαλε σουτ από το κέντρο του γηπέδου και κέρδισε 2.000€
- Όταν η καινοτομία χτυπά σε τοίχο: Βανδαλισμοί ακινητοποίησαν τα ηλεκτρικά ποδήλατα στο Αιγάλεω
- Η Μαρία Καρυστιανού θέλει να γυρίσει τις γυναίκες πενήντα χρόνια πίσω
- Συγκλονίζει ο Πολονάρα: Επέστρεψε στο γήπεδο και αποθεώθηκε (vids)
- Η Ιωάννα Καρέλια θα στηρίξει αθλητές για να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Αντζελες
- Ισπανία: Τα μοιραία 20 δευτερόλεπτα ανάμεσα στον πρώτο εκτροχιασμό και τη σύγκρουση – Τι καταγγέλλουν οι μηχανοδηγοί
- Ιράν: Γιατί είναι δύσκολη η πολιτική αλλαγή – Οι διαιρέσεις της αντιπολίτευσης και ο ρόλος του Παχλαβί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442