«Πάρτι» με την αγορά αντιδραστηρίων σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης
«Πάρτι» με τις προμήθειες υλικών φέρεται να είχε στήσει στο εργαστήριπ ανοσολογίας και ιστοσυμβατότητας του «Ιπποκράτειου» Θεσσαλονίκης η διευθύντριά του, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία. Όπως έγινε γνωστό, κατά την πενταετία 2007-2012, η 60χρονη προέβη στην αγορά αντιδραστηρίων που υπερκάλυπταν τις ανάγκες του εργαστηρίου, ενώ η ζημιά για το Δημόσιο εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 4 εκατ. ευρώ.
«Πάρτι» με τις προμήθειες υλικών φέρεται να είχε στήσει στο εργαστήριπ ανοσολογίας και ιστοσυμβατότητας του «Ιπποκράτειου» Θεσσαλονίκης η διευθύντριά του, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία.
Όπως έγινε γνωστό, κατά την πενταετία 2007-2012, η 60χρονη προέβη στην αγορά αντιδραστηρίων που υπερκάλυπταν τις ανάγκες του εργαστηρίου, ενώ η ζημιά για το Δημόσιο εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 4 εκατ. ευρώ.
Αστυνομικοί που ερεύνησαν τα αρχεία του εργαστηρίου, διαπίστωσαν ότι η κατηγορούμενη προέβη στην προμήθεια πολλαπλάσιων ποσοτήτων αντιδραστηρίων, σε σχέση με αυτά που χρησιμοποιούνταν, από διάφορες φαρμακευτικές εταιρείες.
Είναι ενδεικτικό ότι για μία μόνο εξέταση, κατά τη διάρκεια ενός έτους, παραγγέλθηκαν 3.040 αντιδραστήρια, από τα οποία χρησιμοποιήθηκαν μόνο τα 21. Αγοράστηκαν δηλαδή 3.019 επιπλέον αντιδραστήρια, με την επιβάρυνση για το νοσοκομείο να ξεπερνάει το ποσό των 45.000 ευρώ.
Σε βάρος της 60χρονης σχηματίστηκε δικογραφία για απιστία στην υπηρεσία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και παράβαση του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.
Η αστυνομική έρευνα έγινε στο πλαίσιο επείγουσας προκαταρκτικής έρευνας που είχε διατάξει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, μετά από σχετικές επώνυμες καταγγελίες.
Για την ίδια υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 44χρονου υπαλλήλου φαρμακευτικής εταιρείας, ο οποίος εργαζόταν επί 15 χρόνια στο συγκεκριμένο εργαστήριο, όπου τοποθετήθηκε από την εργοδότρια εταιρεία του.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, τον Οκτώβριο του 2011 απολύθηκε από τη φαρμακευτική εταιρεία και εξακολουθούσε να εργάζεται στο εργαστήριο, χωρίς να μισθοδοτείται από καμία δημόσια ή ιδιωτική επιχείρηση έως τον περασμένο Ιανουάριο, όταν απομακρύνθηκε από τη διοίκηση του «Ιπποκράτειου» κατά τη διενεργηθείσα αστυνομική έρευνα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
- Η Μολδαβία αποχώρησε από την ευρασιατική ομάδα ΚΑΚ της οποία ηγείται η Ρωσία
- Η Premier League αποθέωσε τον Κωστούλα για το καταπληκτικό γκολ (vid)
- Κίνα: Η κίνηση που επαναπροσδιορίζει τον τρόπο που θα διεξάγονται οι μελλοντικές συγκρούσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442